Life
799 prikaza

'U ordinaciji': Pogledajte prvu epizodu serijala koji otkriva tajne naše psihe

Potresi, pandemija virusa, izolacija, novo normalno. Bojimo se za sebe, svoje obitelji, radna mjesta, imovinu... Slijedi li nakon pandemije Covida i prirodnih katastrofa, pandemija bolesti izazvanih narušenom psihom

Novi serijal "U ordinaciji" na razumljiv, ležeran i zanimljiv način otkriva, iz emisije u emisiju, tajne naše psihe i našeg tijela, kako naša psiha može utjecati na pojedine dijelove našeg tijela i s kojim posljedicama, kako prepoznati na vrijeme, kako prevenirati i kako liječiti ako su prepoznavanje problema i prevencija uslijedili prekasno. 

POGLEDAJTE PRVU EPIZODU SERIJALA 'U ORDINACIJI':

Potresi, pandemija virusa, izolacija, novo normalno. Sve se oko nas mijenja. Mijenjamo se i mi, gubimo kontrolu, osjećamo da više ne vladamo vlastitim životom. Bojimo se za sebe, svoje obitelji, radna mjesta, imovinu. Sve na što smo navikli i što je vrijedilo prije, više ne vrijedi i to nam izaziva tjeskobu. Anksioznost, depresija, racionalni i iracionalni strahovi, mijenjaju našu svakodnevicu i počinjemo se ponašati i reagirati drugačije.

 | Author:
Slijedi li nakon pandemije Covida i prirodnih katastrofa, pandemija bolesti izazvanih narušenom psihom? Koliko je razorna naša psiha i koju ulogu igraju strahovi i akumulirani stres? Često ne znamo kome se obratiti u takvim psihičkim stanjima, do medicinskih stručnjaka teško dolazimo jer su liste čekanja duge, a često nemamo novca za privatne seanse. Mnogi pokušavaju pronaći odgovore na Internetu, a to zna biti itekako zbunjujuće.

Liječnički pregled PREVENCIJA Life Stručnjaci: Ovi će vam pregledi spasiti život!

- Ideja vodilja nam je bila stvoriti zanimljiv, ali u prvom redu, koristan sadržaj široj publici, upravo i zbog svih izazova s kojima se kao ljudska vrsta globalno susrećemo u posljednjih godinu dana. U emisijama će gostovati razni stručnjaci, prvenstveno liječnici-specijalisti iz raznih područja medicine, kao i farmaceuti i farmakolozi, nutricionisti. No, bit će tu i gostiju iznenađenja i životnih priča s terena. Okupili smo kreativnu ekipu profesionalaca, čiju okosnicu čine redatelj Marko Dimić, glumica Mila Elegović i moderatorica Majda Mikulandra. Osim u sadržajnom, bit će iznenađenja i u vizualnom smislu, no ne želimo baš sve otkriti. Prva emisija koja govori o strahu, izlazi danas i vjerujemo da će izazvati pozornost, kako na portalima Styria Grupe ordinacija.hr, vecernji.hr, poslovni.hr, 24sata.hr i express.hr, tako i na društvenim mrežama FB i Instagramu - pojašnjava izvršna producentica Andrea Borošić.

Žena kiše u maramicu Life Alergija ili prehlada? Po ovom ćete znati razliku

- Medicinska tematika mi nije strana, ali ovakav format mi je izazov jer smo na početku prvih snimanja shvatili da emisije uopće neće funkcionirati po strogo zadanom scenariju koji smo razradili. Sve emisije koje smo dosad snimili, zahvaljujući genijalnim i različitim karakterima svojih gostiju, su unikatne i doista se razvijaju u neočekivanim pravcima. Liječnike koji nam gostuju U ordinaciji, ne prikazujemo samo kao stručnjake, već i kao obične ljude koji se također bore sa svojim stresovima i strahovima, pogotovo u ovoj pandemiji u kojoj, bez obzira na sve, svakodnevno daju sve od sebe u bolnicama u kojima rade. Čini mi se da je i to neki odmak od klasike. U ovom sam projektu osobno blažen među ženama, jer svakodnevno surađujem s Andreom, Majdom i Milom, ali mislim da ta muško-ženska energija odlično funkcionira, dobro, možda malo više ženska energija - u svom je stilu poznati hrvatski redatelj Marko Dimić pojasnio svoju ulogu u projektu

 | Author:
- Poziv da sudjelujem u projektu "U ordinaciji" prihvatila sam bez previše razmišljanja, jer smatram da je baš sad pravi trenutak za ovu tematiku duše i tijela. Nažalost, u ovim izazovnim i teškim vremenima, svi patimo na svoj način i dobro je da kroz ovaj projekt spoznamo da nismo sami i da si možemo pomoći, sami ili uz pomoć stručnjaka. Iz emisije u emisiju, u "Milinim minutama", kroz svoju glumačku ekspresiju ocrtavam različite emocije i doista vjerujem da će se mnogi moći poistovjetiti s njima - ističe glumica Mila Elegović.

 | Author:
- S obzirom na moje dugogodišnje televizijsko iskustvo, veseli me povratak pred studijsku kameru, tim više jer je ovo nešto što odskače od klasičnog televizijskog formata. Sviđa mi se kreativna energija cijelog tima, i vjerujem da smo napravili neobičan edukativni proizvod, a na gledateljima je da ocijene koliko smo uspjeli u tome. Zadovoljstvo mi je najaviti prvu emisiju o strahu s nekoliko sjajnih gostiju, koju svi mogu od danas gledati, a moj prvi gost, psihijatar dr. Robert Torre će odmah "u glavu" odgovoriti jesmo li svi ludi i neće mu biti svejedno kad se upozna s Bobijem koji ga je malo prestrašio, a meni je baš sladak i odlučila sam ga zadržati u svakoj emisiji - tajanstvena je voditeljica emisije Majda Mikulandra, ne želeći otkriti tko je Bobi.

Teško bolesna osoba pred smrt UBOJITA Life Bolest koja će do 2030. biti treći uzrok smrti u svijetu

Odgovore na sva pitanja vezana uz emisiju možete potražiti na portalima Styria Grupe ordinacija.hr, vecernji.hr, 24sata.hr, poslovni.hr i express.hr, kao i na Facebooku i Instagramu.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.