Life
595 prikaza

Vozač slavnih: Bivši sam robijaš, a sad se družim s facama

Vozač limuzine otvara vrata
Thinkstock
"U zatvoru sam se morao prilagođavati raznim ljudima, a znanje čitanja osobnosti pomoglo im je u sadašnjem radu sa zvijezdama"

Raymond Torres iz Las Vegasa profesionalni je vozač koji opisuje svoj tipični dan.

Za sada je to bio posve običan dan. Trenutno čekam kraljevsku obitelj iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, kao i da stignu svi sigurnosni detalji. Moja je redovna smjena od 9 ujutro do 19 sati navečer, no uvijek moram biti dostupan ako klijent dođe u grad. Ja sam kao vatrogasac - ako telefon zazvoni, oblačim odijelo i cipele i na putu sam. Spreman za rock and roll.

Nosim odijelo u tri dijela s kravatom i kožnim cipelama. Moja odjeća mora uvijek biti čista, upeglana i bez mrlja. Moraš izgledati kao profesionalni šofer i ponašati se kao jedan, zato što si profesionalac. Jer, mogu voziti kraljevsku obitelj u Vegas, ili bi mogao biti na Super Bowlu, Sundance Film Festivalu...

Vozio sam Warrena Buffeta, Mariah Carey, Jennifer Lopez, Andreu Boccelija, Christinu Aguileru, Brada Pitta, Ryana Seacresta. Popis nema kraja...

Nije sve u tome da treba izgledati fino. Ponekad ću dobiti poziv "osjetljivog klijenta", nekog tko je jako izbirljiv ili čiji je menadžer picajzla. Jedna takva zvijezda mi je uskoro na rasporedu, upozoren sam unaprijed da je prava ku*a. Ophođenje s takvima mi je specijalnost, nakon što završim s njom, bit će mekana kao maslac. Važno je samo dobro čitati ljude.

Nije nam dopušteno fotografirati klijente, ne želim da mi uskoče u auto i da imaju osjećaj kao da ih voza papaprazzi. Njihov život može biti kaos, no kad su sa mnom, treba biti normalan, ne trebaju brinuti.

Ovaj posao ima ogromne prednosti - klijenti su me zvali na večere, dobio sam mnoštvo autograma, a s nekima sam se čak i sprijateljio.

Vozim svaki automobil u floti moje kompanije, od Rolls-Royceovog Ghosta, Mercedesa S550, Caddilaca Escaladea, Mercedesovog Sprintera, putničke limuzine za šestero sve do putničkih luksuznih autobusa za 24 ljudi. Sa sobom nosim rezervne punjače ua iPhone, vlažne maramice, žvakaće gume, aspirin, bombončiće, gel za dezinfekciju ruku, upaljanje, otvarače za boce, vodu - sve što bi klijentu moglo zatrebati.

Nije nam dopušteno nositi oružje, no imamo dečke za sigurnost koji ga nose. Moj posao je da klijente vozim sigurno i brzo do anonimne lokacije. Uvijek moram znati prečace, moram imati rutu za eventualni bijeg. Moram pratiti djecu slavnih zvijezda, što god zažele.

Ovdje u LA-u gdje sam odrastao bila je kao ratna zona. Pao sam razred i ispisao se iz srednje škole, a uzori su mi bili dileri droge i članovi bande. I sam sam se upleo u kriminalne radnje, završio sam u zatvoru i bio osuđen na par godina. Tada sam bio primoran razmisliti malo o svom životu. Do tada sam oduvijek želio glumiti, no shvatio sam da ništa od toga. Kad su me pustili iz zatvora u travnju 2011., jedan mi je prijatelj ponudio posao u kompaniji koja se bavi luksuznim transportom - i nasreću sam ga prihvatio.

Da me netko pita kako bivši robijaš sada smije voziti istaknute ljude objasnio bih mu da imam određene vještine koje su proizašle iz toga svega - znam čitati ljude i njihov govor tijela, znam kako tražiti ono što mi treba, a kako to izbjeći, znam se braniti...

U zatvoru vam mijenjaju cimere i morate se naučiti živjeti s raznim osobnostima, a kao šoferu to mi daje dobru prednost.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.