Life
180 prikaza

Woody Allen: Sartre je tražio novac da ga upoznam

Woody Allen
DPA/PIXSELL
Slavni glumac tek je u 81. godini života otkrio kako ga je šokirao slavni marksistički filozof

Woody Allen se ne predaje ni u 81. godini. Njegov najnoviji skandal je to što je u intervjuu za The Hollywood Reporter izjavio da je Jean-Paul Sartre od njega tražio novac kad se s njime htio upoznati. Allen je do te anegdote došao objašnjavajući jednu drugu, kako se u nekom trenutku sreo s književnikom i dramaturgom Samuelom Beckettom.

"Razgovarao sam s njim pet minuta u pariškom kafiću, mislim da je to bio 'Les Deux Magots'... Tamo sam bio svratio na kavu, kad je netko rekao: 'Samuel Beckett je tamo preko. Bi li ga htio upoznati?" Ja sam rekao: "Pa naravno", i otišao tamo i razgovarao. Bio je jako ljubazan.

"Nikada nisam bio Beckettov obožavatelj", dodao je. "Ali sam želio upoznati Jean-Paula Sartrea. Kako sam to tako jako htio, netko tko je bio povezan s njime rekao mi je: "To se može srediti uz odgovarajuću cijenu." Allen je potom opisao svoj šok time da bi marksistički filozof i aktivist tražio novac u zamjenu za druženje s njim.

Usred intervjua novinar koji je s Allenom razgovarao, nije mogao vjerovati. "Ma, vi se šalite!", rekao mu je. A Allen je nastavio: "Ne, ne. Nisam do sada o tome govorio jer je cijeli taj događaj tako gadno djelovao na moju psihu", kazao je.

U intervjuu je otkrio još i to da nema nikakav kompjuter, jer mu "takve stvari ne idu", jer je "uvijek bio katastrofalan s tehnikom", tako da njegov pomoćnik sve njegove snimke, jer svira klarinet, digitalizira i smješta na hard disk. Objasnio je da je dobro da zna izaći na kraj i s mobitelom. Iz grada u grad, kaže, putuje s gomilom LP-ja, i nikad nikome nije poslao e-mail.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.