Life
6553 prikaza

Zašto američka podmornica ima gusarsku zastavu?

USS Jimmy Carter
Screenshot/Twitter
Špijunska podmornica iz Tihog oceana nedavno se vratila u luku ukrašena crnom zastavom

Američka podmornica nedavno se vratila s ponosno razvijenom gusarskom zastavom Jolly Roger. Zašto bi zastava s lubanjom i kostima imala svoje mjesto na podmornici opremljenoj za izvođenje najtajnijih zadataka, pita se portal Popular Mechanics?

U tradiciji mornarice, pokazivanje zastave obično označava uspješnu misiju neke vrste. Kao što ističe Washington Post, takva praksa  počela je u Drugom svjetskom ratu, kada su podmornice britanske Kraljevske mornarice pokazivale zastave kao sredstvo signalizacije uspješne misije. Legenda kaže da su zastavu, tradicionalno smatranom zastavom gusara, Britanci usvojili nakon što je britanski admiral u Prvom svjetskom ratu uspoređivao ratovanje podmornicama s gusarstvom.

Crna zastava ukrašena lubanjom i prekriženim kostima, često ima dodatne znakove kada se koristi u ovom suvremenom sadržaju. Pogledajte ovu zastavu iz HMS Seraph, podmornice Kraljevske mornarice koja je služila u Drugom svjetskom ratu. Zastava je stvorena nakon Operacije Mincemeat, tajne misije koja je uključivala ispuštanje trupla koji je nosio tajne planove nedaleko španjolske obale, kao dio napora za zavaravanje nacističkih obavještajca. Šest bodeža na zastavi navodno predstavljaju pojedinačne tajne misije. Mornari na podmornicama bili su odgovorni za ažuriranje zastava s najnovijim simbolima koji bi odražavali uspješno provedene misije.

Mediji Konzervativni div Top News Opasni i moćni: Drže većinu medija, ali nitko za njih nije čuo

Zastava podmornice Jimmy Carter nije iznimka. Na zastavi su vidljivi najmanje jedan i eventualno dva simbola koji se ne mogu identificirati. Ali što bi to mogli značiti?

USS Jimmy Carter | Author: Screenshot/Twitter Screenshot/Twitter

Pozadina podmornice mogla bi sadržavati tragove. USS Jimmy Carter bio je posljednji od tri podmornice klase Seawolf izgrađene tijekom 1990-ih i 2000-ih. Dizajnirani za borbu protiv najsuvremenijih sovjetskih podmornica tijekom Hladnog rata, klasa Seawolf je nevjerojatnih 70 puta tiša od prethodne klase podmornica, klase Los Angeles. Seawolf podmornice su također izgrađene s čeličnim trupovima, dajući im dubinu ronjenja do 600 metara - više od tri puta dubine ronjenja svojih prethodnika. Klasa Seawolf bila je najbolja i najnaprednija podmornica svog vremena, ali proizvodnja je zaustavljena nakon tri podmornice zbog ogromnih troškova.

Napušteni brod Carroll A Deering Nikad objašnjeno Life Jeziv misterij broda nestalog u Bermudskom trokutu

Ekstremna tišina Seawolfa potaknula je američku mornaricu da modificira treću i posljednju podmornicu, USS Jimmy Carter, kako bi podržavala tajne operacije. Poseban dio dug tridesetak metara i težak 2.500 tona, pod nazivom Multi-Mission Platform (MMP), umetnut je u trup, dajući podmornici jedinstvenu sposobnost. MMP uključuje hangare za slanje i prihvat bespilotnih podmornica (UUVs) - brodskih dronova. I vjerojatno će podržati vozila za prijevoz specijala koje su minijaturne podmornice korištene za prijevoz SEAL-ova.

Djelujući iz pomorske baze Kitsap, područje djelovanja Jimmy Carter je Tihi ocean. Očito područje misije je mala azijska zemlja koja je nedavno objavila svoje nuklearne i raketne testove: Sjeverna Koreja.

Što bi Jimmy Carter mogao raditi oko Sjeverne Koreje? Pa, za početak, mnogi nedavni testovi raketnih testova Sjeverne Koreje, uključujući neuspjele testove 22. ožujka, bili su na mjestu nedaleko od međunarodne zračne luke Kalma, u blizini grada Wonsana na istočnoj obali zemlje. Ovo mjesto je u blizini Japanskog mora.

Zrakoplov F18 iznad nosača Gerald Ford EMALS Tehno Američko čudo: Magnetima lansiraju borbene zrakoplove

Jimmy Carter mogao bi raditi na sigurnoj udaljenosti od obale Sjeverne Koreje, šaljući UUV-ove da špijuniraju projektile i rakete Sjeverne Koreje. Dronovi se mogu mirno približiti obali, snimajući pripreme ali i samo lansiranje.

Postoji još jedna mogućnost: Jimmy Carter mogao bi dodirnuti svjetlovodni kabel Sjeverne Koreje koji je povezuje s vanjskim svijetom. Optički kabel kreće od Sinuijija, Sjeverne Koreje do Dandonga, u Kini, tamo gdje se rijeka Yalu ispušta u Zapadno more. Tijekom hladnog rata, mornarica Sjedinjenih Američkih Država izvodila je nekoliko kablovskih misija protiv Sovjetskog saveza u Okhotskome moru tijekom operacije Ivy Bells. Dok Jimmy Carter, dug 138 metara, neće ploviti uzvodno u rijeku Yalu, a UUV bi se mogao smjestiti na kabel i instalirati uređaje koja bi mogli prikupiti telefonske pozive i internetski promet zemlje.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar Nikola Perić
    Neron 07:17 27.Rujan 2017.

    Žalim porezne obveznike Amerike,a pola njih nema ni poštenih gača.