Life
93504 prikaza

Žene klana Mamić: Supruge s milijunskim nekretninama

Monika i Mario Mamić
Robert Anić (PIXSELL)
Braća i sinovi Mamić uvijek su bili galantni prema suprugama i ženama koje ih okružuju. kako prema sadašnjima, tako i prema bivšima

Mario Mamić, sin Zdravka Mamića i Monika Kravić i službeno su pokrenuli brakorazvodnu parnicu, čime će biti stavljena "točka na i" na brak koji je prije par godina upao u krizu.

Život familije Mamić godinama se odvijao na visokoj nozi - kuće u elitnom dijelu grada, skupi automobili, krstarenja na privatnoj jahti, stanovi, putovanja, skijanja, umjetnine i brendirana odjeća, sve je to prije godinu i po postalo predmet istrage u koju su uključene i supruge, bivše i sadašnje, jer i one od kojih su se razveli Mamići su dobro financijski opskrbili, pa je tako policija revidirala i njihovu imovinu. Samo se nakit, torbe, cipele, krzna i popratni asesoar ženskog dijela familije procjenjuje na stotine tisuća eura.

Monika i Mario Mamić | Author: Marko Lukunić (PIXSELL) Marko Lukunić (PIXSELL)
Monika se za Marija Mamića udala 2008. godine, s njim ima dva sina te se, ugledajući se na ostatak žena u obitelji, i ona pretvorila u kućanicu. Dala je otkaz na Novoj TV gdje je radila kao voditeljica i punih pet godina nije se pojavljivala u javnosti. Krajem 2015. godine je najavila da se vraća na televiziju. Monika je navodno omiljena Zdravkova snaha pa je njihovu svadbu u zagrebačkom Westinu šef Dinama inzistirao platiti sam, i to čak milijun kuna. 

Od svih žena klana Mamić najmanje se zna o Marini Mamić, samozatajnoj supruzi Zdravka Mamića. Suzdržana i uglađena brineta nikad se nije eksponirala u javnosti niti se ikad pojavljivala sa suprugom na javnim događanjima. Iako su je mnogi željeli intervjuirati, ona je to deklarativno odbijala. O njoj se praktički ništa ne zna, osim onoga što bi katkad ispričao Zdravko.

Opisao ju je kao ženu koja ga je opčinila s tim što je bila izuzetno zgodna, atraktivna i visoka. U svojem stilu, Zdravko Mamić je rekao kako se “odmah za nju zapalio jer je imala nogu do plafona’. Mislio ju je impresionirati svojim Jaguarom, no ona ga je ‘škartirala, sjela u svoj Uno i otišla kući”. Upoznali su se 1994. Marina je u to vrijeme radila kao tajnica u poduzeću Davora Šterna.

U braku su dobili kćeri Luciju i Ivu, a Marina je samo jednom popustila pod medijskim pritiskom. Pristala se za naslovnicu jednog časopisa slikati u njihovoj raskošnoj vili na Tuškancu. Oni koji je poznaju kažu da je njezin život obitelj, prvenstveno djeca. Svaki dan kuha ručak, razvozi djecu, šeće dva sata po šumi te četiri puta tjedno ide u crkvu na molitvu i seminare. Poznavatelji prilika u Mamićevoj kući kažu da je Marina mirna, tiha i čvrsta te da je jedina koja Zdravka može smiriti kad ga uhvate “dani ludila”.

Zdravko Mamić | Author: Goran Stanzl (PIXSELL) Goran Stanzl (PIXSELL)
On je pak njih tri izolirao od svega, ponajviše na Marinin zahtjev. Ona je postavila uvjet da ne želi njegov posao u kući niti je željela sama u išta od toga biti involvirana. Tako gotovo da je nemoguće pronaći javne fotografije njihove dvije kćeri. Marina ih je, kaže jedan naš sugovornik, dobar prijatelj Mamićevih, maksimalno zaštitila od javnosti tvrdeći da od njih želi napraviti “normalnu” djecu. No unatoč svim svojim naporima da ostane “netaknuta”, imovina Marine Mamić također je bila predmet policijske istrage kada je protiv braće Mamić pokrenuta istraga zbog financijskih malverzacija u Dinamu.

Kućanica koje ne radi je prije otprilike dvije godine postala vlasnica dva luksuzna stana u Cvjetnom prolazu Tomislava Horvatinčića. Prema potpisanim ugovorima, Marina je stan od 96,9 kvadrata i povećom terasom platila 884.315 eura, a drugi stan od 70 četvornih metara 368.000 eura. 

Istražiteljima se nametnulo jedno pitanje - odakle Marini Mamić, kućanici koja nema nikakvu tvrtku, nekoliko milijuna kuna gotovine za kupovinu skupocjenih stanova u središtu Zagreba. 

Kako se istraga tada proširila i na Zdravkovog sina Marija Mamića, spekuliralo se da će se istražiti i njegova majka, Nada Mamić, prva Zdravkova supruga, koja je, prema saznanjima istražitelja, bila poslovno vezana sa sinom Marijem. 

Inače, Zdravko je sa svojom prvom suprugom imao vrlo buran brak. Zdravko se za Nadu oženio jako mlad, bila je osam godina starija i, prema njegovim riječima, izrazito ljubomorna. Mamić je sam za sebe priznao da nije bio vjeran muškarac, tako da je Nadinom nezadovoljstvu očito bilo mjesta. 

Nakon što su se rastali, Mamićeva majka je cijelu stvar smatrala velikom sramotom pa je Zdravko, da ne razočara obitelj, dao drugu šansu svojem braku. Stvar na kraju ipak nije uspjela, a atraktivna plavuša, koja je usput rečeno poliglot s diplomama fakulteta iz Londona i Rima, otišla je svojim putem i postala uspješna poduzetnica.

Bile bivše ili sadašnje, žene Mamić trajno nose stigmu obiteljskog prezimena, a evidentno i posljedice koje im ono nosi.

Vanja Mamić | Author: Marko Lukunić (PIXSELL) Marko Lukunić (PIXSELL)
Iako je Vanja Mamić već sedam godina rastavljena od Zorana Mamića, Uskok je istraživao i podrijetlo dijela njezine imovine. U to se ubraja i imovina koju je dobila nakon brakorazvodne parnice, a nije dobila malo, kaže naš sugovornik blizak Mamićima. 

Zdravko je inzistirao da Vanja bude financijski osigurana. Pokušao je tako ublažiti štetu koju je napravio njegov brat s obzirom na to da su tijekom njihova braka u javnost izašli detalji o Zoranovoj izvanbračnoj avanturi s Anom Šikić. Vanja se za Zorana udala kad je imala 22 godine i, kao sve druge žene Mamić, svoju karijeru stomatologa je zanemarila te se posvetila obitelji i Zoranovu nogometu. 

Nakon godina burnog braka, nakon što je iz medija saznala za suprugovu aferu, odlučila se rastati. Pripao joj je dio zajedničke imovine, u koju spadaju i dvije stambene zgrade u Njemačkoj. Žene Mamić u pravilu se, bile bivše ili sadašnje, drže istog pravila - ne pljuju u tanjur iz kojeg jedu.

Morana Mamić, bivša snaha Zdenka Mamića, Zdravkova bratića, vlasnika restorana Zelengaj, jednom je na Instagramu objavila zanimljiv post u kojem je opisala “žene Mamić”: 

"Većinu života provela sam u toj obitelji. Poznajem sve žene klana, a još bolje muškarce. Znam koliko je teško živjeti u sjeni muškarca kao što je Zdravko, kojeg neizmjerno cijenim i volim, ili Zorana, koji mi nikad nije sjeo. Zdravkova žena Marina jedina je iz obitelji s kojom imam kontakt. Bila je i ostala simbol svega onoga što žena treba biti. Inteligentna, samozatajna, predana majka, koja se zbog ljubavi prema obitelji odrekla karijere i posvetila odgoju cura, koje su danas izrasle u divne, školovane, mlade žene. S Vanjom sam uvijek imala neki čudan odnos. Sjećam je se kad se tek vratila iz Njemačke. Prelijepa, školovana, imala je sve, a opet izgledala je toliko nesretno. Stalno je držala distancu i vječno bila u grču. Danas znam da je zapravo patila od strašnog kompleksa obitelji Mamić. O Moniki ne znam ništa, osim da sam za njezinu svadbu s Marijom kupila haljinu Cavalli na 12 rata. Ne mogu sa sigurnošću tvrditi jesam li se udala iz ljubavi, inata ili da pobjegnem iz male sredine u velegrad i udam se u poznatu obitelj. Uz Mamiće sam odrasla te naučila što su obitelj, zajedništvo i vjera. Nosim njihovo prezime i dok ih se trenutno odriču prijatelji, obitelj i bivše žene, mogu zaključiti samo ovo...Da je Juda došao na ideju da sa svojih 30 srebrnjaka priredi apostolima dobru večeru, bio bi na mnogo boljem glasu nego danas."

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • ines72 07:35 24.Svibanj 2017.

    jebo vas mamić

  • magdalena83 16:31 05.Prosinac 2015.

    ne bih se htela mesat, ali impresionira koliko je gdja. Morana naucila o vjeri sto je izmedju ostalog iskazala zadnjom recenicom. To je suma cjelog Svetog pisma...