Style
1285 prikaza

Bogati i napušeni: Puše skinny kanabis da se ne udebljaju

Žena koja puši travu
Thinkstock
Rizle posute 24-karatnim zlatom su jestive i koštaju oko 200 kuna po pakiranju, a postoji i verzija kanabisa koja suzbija glad za bogataše na dijeti

Omiljeni desert Cheryl Schuman je čista trava, začinjena sa Goldschlager šnapsom od cimeta. 

"Zamislite prekrasan kanabis s čokoladnim souffleom i malinama, to je tako ukusno i prokleto glamurozno.

To je Cherylin svijet - školjice, glamur i gandža. 

Kao direktorica Beveryl Hills Cannibis kluba, elitnom svijetu bogatih pušača trave. Iako se kanabis obično povezuje sa zadimljenim podrumima i pivom iz plastičnih boca, ova bogatašica samo je jedna od rastućeg kruga prema uživanju opijata na luksuzan način, uključivši pribor za mrvljenje optočen 14-karatnim zlatom, zlatnim rizlama i gurmanske poslastice nakon konzumacije.

Nakon povijesne odluke Colorada da legalizira marihuanu kao rekreacijske droge, pojavljuje se sve više branding stručnjaka, dizajnera i poduzetnika koji se uključuju u posao s travom, kaže Shuman koja je također na čelu Mame za marihuanu, mreže majka koje se zalažu za sigurno i legalno uživanje u kanabisu.

Njen kanabis klub nudi brojne dodatke, od bongova s dijamantima to modnih dodataka koji slave tu biljku, a radi se na otvaranju "user friendly" resorta, hotela i restorana, gdje će se gosto moći napušavati sa stilom. Već postoje tematske večere u kojima pušenje postaje dio menija - iza glavnog obroka, a prije deserta u kojima hranu pripremaju profesionalni kuhari, a kanabis je i čest sastojak jela.

Luksuzno tržište kanabisa ne svodi se na napušavanje - već na ukus, teksturu, kvalitetu, osjećaj i atmosferu za koju je konzument "zagrijan", pa ne čudi što je prehrambena industrija također odlučila sudjelovati u trendu radeći jestive proizvode s tom drogom na posve novoj razini.

Slavni kanabis kuhar Jeff iz Los Angelesa vodi catering agenciju za takve zabave, a neka od njegovih najslavnijih jela su salata s keljom, tajlandska pileća krilca, irske kreme i roštilj - naravno sve začinjeno marihuanom.

- Nikad ne pretjerujemo kako gostima ne bi pozlilo, a mjera po osobi iznoso oko 10 miligrama (naravno ako se ne prežderavate) - ističe Jeff, koji kaže da je efekt takvih obroka jedna dvijema čašama jakog vina.

Za bogatu klijentelu koja voli travu i luksuz, a ne žele se udebljati, postoji čitav niz "light obroka". To uključuje i "skinny travu", koja ima poosebmi kemiju. Endokanaboidni sustav ili pak ingenizna mreža kanaboidnih receptora u tijelu regulira, između ostalih funkcija, i našu žudnju za hranom na način da ti receptori uzrokuju otpuštanje tzv. hormona gladi, grelina.

Zbog toga neki kanabinoidi, osobito THC i CBD, uzrokuju veliku glad, dok drugi poput THCV-a i CBD-a čine posve suprotno, a upravo je njihov uzgoj u ogromnom porastu zbog želja mršave elite.

Dok je nekoć bila važna samo jačina trave, sada se od dilera traži i da trava ima dobar okus, objašnjava Schuman promjene u industriji. 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.