Style
83045 prikaza

Etikete na odjeći iz Zare otkrivaju šokantnu istinu

Zara
REUTERS
Radnici su pronašli hrabar način da svijet otkriju što se zaista događa

Da nije sve tako bajno u tekstilnoj industriji, pa čak ni u radu jednog od najpopularnijih modnih brendova u svijetu, Zari, radnici su otkrili na doista neobičan način.

Naime, radnici u Turskoj koji proizvode odjeću za Zaru osmislili su kako kupcima dojaviti loše stanje u kojem rade, odnosno činjenicu da nisu dobili već tri plaće.

Ja sam napravio ovo što ćeš kupiti, no za to nisam dobio plaću

Upravo ta poruka stoji na etiketama odjevnih predmeta koji se nalaze u Zarinim dućanima u Istanbulu, piše CNBC.

Radnici navodno spadaju pod korporaciju Bravo Tekstil, tvornici koja se nalazi u samom gradu. Njihova se proizvodnja naglo ugasila, a radnici se na ovaj način pokušavaju izboriti da dobiju svoje tri plaće koje su im poslodavci dužni, kao i otpremnine koje im jamči zakon.

Zara | Author: Marcelo Del Pozo/Reuters Marcelo Del Pozo/Reuters
Vrte milijarde, a radnicima nisu isplatili plaće

Zbog toga su pokrenuli i javnu peticiju, u kojoj su objavili da su proizvodili odjeću za Inditex, koja je Zarina sestrinska tvrtka i partner.

Inditex, koji se nalazi u Španjolskoj i na tržištu vrijedi oko 97 milijardi eura, jedan je od najvećih proizvođača odjeće na svijetu.

U njegovom se vlasništvu nalazi preko 7000 dućana i imaju preko 162 tisuće zaposlenika, a postali su popularni zbog jeftinije odjeće koju proizvode zahvaljujući učinkovitoj proizvodnji.

Inditex je odbio komentirati slučaj.

 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.