Style
5164 prikaza

Fotkanje na ovoj plaži platit ćete životom

Plaža Mai Khao
Getty images
Turisti su spremni na sve kako bi uhvatili najluđu fotografiju, a neki im žele stati na kraj

Turisti opsjednuti fotografijom često posjećuju plažu Mai Khao u Tajlandu, ali sada imaju jako dobre razloge da spuste mobitele. Kako prenosi The New York Post, tajlandskim vlastima je puna kapa turista na plaži uz Phuket International Airport koji riskiraju vlastite živote kako bi okinuli savršenu fotografiju. Dio plaže najbliže zračnoj luci postao je poznat i pod nazivom "Neviđeni Phuket" pa jako puno turista dolazi tamo kako bi uslikali putničke zrakoplove tijekom slijetanja.

Bangkok Post donosi informacije kako vlasti, sve više zabrinute zbog povećanja broja turista, planiraju uvesti novu sigurnosnu zonu gdje će civilima biti zabranjen pristup. Vlasti se, naime, brinu da sve više turista na toj plaži može odvratiti pažnju pilotima u najopasnijim trenucima leta. Šef zračne luke Wichit Kaeothaithiam kaže da stroža pravila poštuju zahtjeve Međunarodne organizacije za civilno zrakoplovstvo te da će počinitelje kažnjavati prema odgovarajućim zakonskim aktima.

Kazne se kreću od novčanih pa sve do 20 godina zatvora, objavio je britanski The Sun. Kaeothaithiam pak kaže da je najveća kazna smrtna.

Slične probleme s turistima koji će riskirati svoje i tuđe živote zbog dobre fotografije ima i karipski otok Saint Martin. Na tamošnjoj plaži Maho turisti su čak i pogibali zato što su htjeli vidjeti slijetanje zrakoplova. 57-godišnja žena poginula je nakon što ju je ispuh motora srušio na tlo. Službeno izvješće kaže da se žena držala za žičanu ogradu koja dijeli zračnu luku od plaže u trenutku kada ju je ispuh odbacio unatrag. 

Nešto noviji je slučaj akrobatskog para Olega Kilisničenka i Julije Nos koji su stajali na rukama dok je teretni zrakoplov slijetao. "Nije mi dotaknuo noge, ali osjetila sam tako snažan vjetar da me srušio. Bilo je jako zabavno i uzbudljivo, ali tek kasnije sam shvatila koliko je to bilo opasno", kazala je Julija.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • BESTpartizan 20:59 11.Travanj 2019.

    čime se sve ljudi igraju,huh