Style
7018 prikaza

Nećete vjerovati: Ovo su stvari iz Ikee u Igri prijestolja

Jon Snow iz Igre prijestolja
HBO
Planetarno popularna serija ponekad se mora okrenuti doista kreativnim rješenjima

Game of Thrones serija je poznata po ogromnim bitkama, mnoštvom eksplozija, računalnih efekata i ogromnom proračunu koji to sve financira. Međutim, kako piše ugledni Time, ekipa iz HBO-a ponegdje se okrenula iznimno povoljnim i jeftinim rješenjima kompleksnih problema.

Dizajnerica kostima Michele Clapton prošle je godina otkrila da većina Noćne straže zapravo nosi tepihe iz jedne iznimno popularne trgovine.

"Plaštevi su zapravo bili Ikeini tepisi. Iskreno, koristimo sve što nam padne u ruke", ispričala je ona.

"Odrežemo im malo dlake, pa smo dodali snažne kožne držače i na kraju smo ih nagovorili da izgledaju kao pohabani. Želimo da naša publika praktički može namirisati kostime", priča ona.

Time pretpostavlja da je riječ o tepihu Tejn, izrađenom od umjetnih vlakana, koji se može kupiti i u Hrvatskoj po cijeni od 59,90 kuna.

Osim čvrste odjeće, Claptonica priča da su pazili na svaki detalj prilikom odabira kostima za Noćnu stražu. Razmišljali su čak i o načinu bojanja odjeće u srednjovjekovnom okruženju kakvo je Westeros.

"Svidjela nam se ideja da imaju ogroman kotao u Crnom dvorcu gdje ubacuju odjeću raznih boja. Kako se boja razrijedi prije nego ubace svježi pigment, stvore se različito pobojani plaštevi. Pa smo i mi tako uradili", kaže ona.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.