Style
3091 prikaza

Nikad viđen luksuz - superjahta traži vlasnika

Superjahte dizajna Andy Vaugh
http://www.andywaugh.co.uk/
Dizajner očekuje da će kupac ove jahte biti s Bliskog istoka ili iz Rusije, a cijena se kreće između 267 i 667 milijuna dolara

Sa zapanjujućim dizajnom, višestrukim kino dvoranama, VIP separeom i vlastitim bazenom, masivna superjahta izgleda kao da je izašla iz filma o James Bondu, a njezin dizajner je Britanac Andy Waugh.

Epiphany nije najveća niti najskuplja jahta na svijetu, no pomiče granice luksuza. Ako Waugh pronađe kupca, trebat će do pet godina se 130-metarska jahta iz koncepta pretvori u stvarnost. 

Superjahte dizajna Andy Vaugh | Author: http://www.andywaugh.co.uk/ http://www.andywaugh.co.uk/

"Cijena? Između 267 i 667 milijuna dolara. Ovisi o uređenju interijera", kaže Waugh i objašnjava da ako budući kupac želi zlatne detalje, cijena će biti triput viša. 

Epiphany se odlikuje neobičnim linijama i nekonvencionalnom palubom koja jahti daje dramatičan izgled. Dizajn predviđa cijelu palubu samo za vlasnika jahte s povišenim stropovima, krovnim prozorima i otvorenim pogledom prema pramcu na kojem se nalazi prostor za sjedenje i jaccuzi. 

Superjahte dizajna Andy Vaugh | Author: http://www.andywaugh.co.uk/ http://www.andywaugh.co.uk/

Ispod vlasnikove palube je glavno predvorje s knjižnicom, balkonom i VIP paluba s četiri masivne kabine od kojih svaka ima svoj balkon, kino, sobu za igru, opremljenu teretanu i spa zonu.

Superjahte dizajna Andy Vaugh | Author: http://www.andywaugh.co.uk/ http://www.andywaugh.co.uk/

Šanse da se ova jahta izgradi su 1:1000, priznaje Waugh. No, nadodaje kako trošak nije najveći problem. 

"Mnogima se sviđa Epiphany, no često mi kažu kako žele nešto svoje, žele sudjelovati u dizajniranju. Klijenti se moraju vidjeti na toj jahti. Moraju osjećati da je napravljena samo za njih. Ljudi koji si mogu priuštiti jahtu od pola milijarde dolara...njima brzo sve dosadi", objašnjava Waugh i nadodaje kako je većina kupaca ovakvih luksuznih jahti s Bliskog istoka i iz Rusije

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.