Style
6677 prikaza

Ove satove nose najmoćniji svjetski financijaši

Rolexov sat
Instagram
Dok se neki svjetski moćnici uzdaju u provjereni Rolex, dugi izražavaju svoju jednostavnost Swatchem

Ono što su za žene dijamanti, za muškarce su satovi, osobito ako su ti muškarci neki od najmoćnijih poslovnjaka današnjice. Otkako je izumljen prije 200-injak godina, ručni je sat postao neizostavan dio muške mode, kao i stila. Uz svoju praktičnost i funkcionalnost, taj dio "muškog nakita" odličan je izraz i nečije osobnosti.

Ove satove nose neki od najmoćnijih svjetskih financijaša:

Breitling Aveger - 5835 dolara

Breitling sat | Author: Breitling.com Breitling.com

Ovaj luksuzan sat poznate švicarske marke koja u svoje satove ugrađuje isključivo Chronometar mehanizme odiše luksuzom i donosi dašak muškog "macho" stila. Od početka Breitlinga, njihovi se satovi usko vezuju s civilnim i vojnim zrakoplovstvom i svim oblicima letenja, a omiljeni su i među poslovnjacima. Nosi ga Anthony Scaramucci, suradnik Donalda Trumpa i nekadašnji osnivač te vlasnik investicijskog fonda Skybridge Capital.

Patek Phillippe Perpetual Calendar - 41500 dolara

 

Luksuzni satovi | Author: Truefacet.com Truefacet.com

Ovaj sat je bez sumnje čista demonstracija bogatstva i luksuza na tradicionalan i pomalo upadljiv način. To svakako prezentira njegov zlatan izgled, ali i cijena. Skupocjen sat koji proizvode u švicarskoj tvrtki Patek Phillipe je odabir financijskog magnata i suosnivača AQR Capital Managementa, Clifforda Asnessa

Rolex Day Date President - 34050 dolara

Luksuzni satovi | Author: Vesper & Co. Vesper & Co.

Ovaj model zlatnog Rolexa vrlo je popularan među poslovnim magnatima. Narukvica izrađena od 18-karatnog zlata i safirno staklo jamče vrhunac kvalitete, a upravo je ovaj sat omiljeni dodatak na ruci Warrena Bufetta. Iako još živi u kući koju je 1957. kupio za 31500 dolara te nema smart phone, Rolex je luksuz koji ne želi propustiti te ga se gotovo nikad ne može vidjeti bez njega.

Rolex Daytona - 12200 dolara

Luksuzni satovi | Author: Rolex Rolex

Nešto više suptilan, no i ne manje lijep je srebrni model Rolexa Daytone. Ovaj sat omiljen je muškarcima koji pucaju na elegantan i samozatajan stil. Jedan od njegovih obožavatelja je James Morgan, izvršni direktor Morgan Stanley banke.

Apple sat - 269 dolara

Luksuzni satovi | Author: Apple Apple

Čudo moderne tehnologije Apple Watch ne samo da omogućuje javljanje na telefon preko sata, već i plaćanje kao alternativa bankarskim karticama. Osim toga, sat može služiti i kao ključ, npr. elektronskih garažnih vrata te ima GPS. Postoji i luksuznija verzija tog sata Apple Watch Edition od 14-karatnog zlata koji stoji 10 tisuća dolara. Jedan od obožavatelja ovog pametnog sata je Ray Dalio, osnivač Bridgewater Associates.

Swatch Sistem51 - 150 dolara

Satovi koje nose poslovnjaci | Author: ablogtowatch.com ablogtowatch.com

Sportski jednostavan sat gumenog remena ni po čemu nije luksuzan, no svakako je praktičan. Unatoč svom bogatstvu većem od 10 milijardi dolara, Stephen A. Schwarzman iz Blackstone Grupe nije razmetljiv, a to dokazuje odabir i upravo ovakvog sata. On nije jedini, postoje brojni poslovni magnati koji svoj stil temelje na jednostavnosti, pa i skromnosti. 

Shinola Runwell Chronograph - 750 dolara

Satovi koje nose poslovnjaci | Author: Zappos.com Zappos.com

Još jedan u kategoriji satova koji definitivno nije razmetljiv je ovaj metalni sat s kožnim remenom. Obožavatelj njegovog sportskog stila je David Solomon, predsjednik odbora u Goldman Saschsu.

Rolex Daytona - 13995 dolara

Luksuzni satovi | Author: Watchchest.com Watchchest.com

Sličnog stila kao i prethodni, no ipak znatno skuplji sat je ovo izdanje Rolexa izrađenog od kože i zlata. Ovo je omiljen sat izvršnog direktora UBS Grupe, Sergia Ermottija.

  • Avatar dudek1
    dudek1 15:19 20.Veljača 2017.

    je bogme ja i rega i obicen narod i bez taksne vure vidimo kuliko je sati