Style
17266 prikaza

Pogledajte raskoš u Todorićevoj omiljenoj vili

Medveja: Prodaje se Todorićev ljetnikovac Villa Castello
1/44
Goran Kovacic (PIXSELL)
Villu Castello je Todorić volio više od otočića Smokvica, a tu su imali i privatnu plažu

Izvanredna uprava Agrokora pokrenula je postupak prodaje Ville Castello u Medveji u općini Lovran po cijeni od 7 milijuna eura bez PDV-a, procijenivši da ta nekretnina nije neophodna za poslovanje koncerna te je u petak novinarima omogućen obilazak te fotografiranje i snimanje objekata i okućnice.  

Medveja: Prodaje se Todorićev ljetnikovac Villa Castello | Author: Goran Kovacic (PIXSELL) Goran Kovacic (PIXSELL)
Villa Castello nalazi se u blizini plaže u Medveji, na posjedu ukupne površine 10.062 četvorna metra. Stambene površine u dva objekta je 969 četvornih metara, od čega u glavnoj zgradi dvorca 851.

Uz glavnu zgradu je depadansa, odnosno pomoćni objekt za goste ili osoblje, s dva apartmana i zajedničkim dnevnim boravkom.

Glavna zgrada sagrađena je nad stijenama uz more 1916. godine u arhitektonskom stilu neoklasicizma. Sastoji se od suterena, u kojem su servisne prostorije, poput sušione i praone rublja, prizemlja s trima salonima i kuhinjom, na prvom katu su četiri spavaće soba s pripadajućim kupaonicama dok je na drugom katu apartman sa spavaćom sobom, dnevnim boravkom i kupaonicom. Najviši kat zgrade je toranj, odnosno vidikovac.

Oko zgrada su natkrivene terase s roštiljima, a podno objekata je sagrađeno pristanište za plovila s betoniranom plažom do kojih se stiže stepeništem. Sav okoliš je pomno hortikulturno uređen, s popločanim stazama preko travnjaka te pošljunčanom šetnicom iznad stijena na obali.

Medveja: Prodaje se Todorićev ljetnikovac Villa Castello | Author: Goran Kovacic (PIXSELL) Goran Kovacic (PIXSELL)
Na livadi iznad objekata je bio improvizirani helidrom. Villa Castello se prodaje kao cjelina, zajedno s klasicističkim namještajem i umjetničkim slikama.

Pomorsko dobro uz Villu Castelo 2008. godine je odlukom Poglavarstva Primorsko-goranske županije dodijeljeno u koncesiju Agrokoru kao vlasniku kompleksa za godišnji iznos od 560.000 kuna te je ulaz bio onemogućen zidovima i metalnim šiljcima na granici kompleksa.

Izvanredna uprava Agrokora je odlučila prodati imovinu tvrtke koja ne utječe na poslovanje, a to je, uz Villu Castello, jahta Riva 85 Opera nazvana "Jana" i helikopter. Za posredovanje u prodaji Ville Castello odabrana je između više ponuđača specijalizirana agencija za posredovanje i savjetovanje na tržištu nekretnina Croatia Sotheby's International Realty.

Tražena cijena je sedam milijuna eura bez poreza na dodanu vrijednost, s obzirom na to da će se porezni tretman utvrditi ovisno o poreznom statusu kupca.

Medveja: Prodaje se Todorićev ljetnikovac Villa Castello | Author: Goran Kovacic (PIXSELL) Goran Kovacic (PIXSELL)
Zainteresirani za kupovinu će moći razgledati nekretninu nakon što potpišu standardni Ugovor o povjerljivosti te plate odgovarajuću naknadu za razgledavanje, uobičajenu kod prodaja nekretnina ovakve vrijednosti.

Postupak prodaje podrazumijeva upoznavanje kupaca s pravnim preduvjetima moguće prodaje, prikupljanje ponuda i provjeru njihove kvalificiranosti a temelj odabira bit će najviša ponuđena cijena. 

Izvanredna uprava Agrokora zadržava pravo da ne sklopi kupoprodajni ugovor nakon završetak prikupljanja i analize ponuda.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.