Restoranska scena i gastronomska ponuda doživljava pravi procvat u gotovo svim dijelovima Hrvatske. Maštoviti jelovnici nude uz tradicionalnu, klasičnu kuhinju, sve više kozmopolitske moderne sljedove s fusionom namirnica iz cijeloga svijeta, ali i novitete u stilovima pripreme i obradi namirnica. U popularnim kulinarskim trendovima iz cijeloga svijeta imamo tako prilike uživati u našim restoranima.
Gastronomija je sastavni dio poslovne komunikacije. Dobrim izborom restorana dajemo na važnosti poslovnim partnerima, ali time predstavljamo vlastitu tvrtku ili poslovni projekt. Kako biste uspješno spojili vrhunski pripremljene specijalitete, s ugodnim interijerom, zavidnom ponudom vina i ugodnom atmosferom vrlo je važno odlučiti se za odgovarajući restoran.
Zagreb – kulinarska metropola
Spoj klasike i inovativnosti najbolje opisuju živahnu zagrebačku restoransku scenu. Mnogobrojni restorani doista nude široku paletu raznovrsnih kulinarskih ideja i utjecaja te su kreativne radionice najboljih hrvatskih šefova. Bilo da planirate raskošni ili jednostavni poslovni ručak ili večeru izbor zasigurno neće biti lak.
U samom središtu Zagreba nudi se nekoliko restorana koji će vas impresionirati. U mirnom okruženju, smješten svega par minuta od užurbane Ilice, restoran Dubravkin Put oduševit će vas vrhunskim jelovnicima šefice restorana Priske Thuring. Bilo da izaberete neki od degustacijskih ili à la carte jelovnika, vrhunske namirnice i ujednačena kombinacija okusa, s pomalo mediteranskim stilom pripreme neće vas ostaviti ravnodušnima. Vinska karta nudi preko sto etiketa, a u izboru će vam pomoći susretljivi sommelier Tihomir Purišić.
Nedaleko glavnog trga, u dvorištima Masarykove ulice restoran Apetit City Restaurant & Bar uz ugodnu atmosferu, odlično uređen interijer, neprestano se trudi goste oduševiti zanimljivim kulinarskim trendovima. Apetit nudi bogatu listu specijaliteta od hrvatskih do azijskih, s naglaskom na mediteranskim, tako da možete probati delicije od gambera, preko carpaccia i mozzarelle di buffale, sve do tagliolina i raviola. Atmosfera restorana je vrlo elegantna time i idealna upravo za važne poslovne sastanke.
Ako želite vašim partnerima pokazati urbani štih Zagreba s daškom New Yorka, predlažemo vam da ih svakako odvedete u Time Restaurant smješten u Petrinjskoj ulici. Prekrasni interijer potpisuje poznati hrvatski arhitekt Christian Rendulić, a zanimljivi jelovnik s okusima Azije, odlična vinska karta i opuštena atmosfera nastala spajanjem koncepta bara i restorana smanjit ćete sve napetosti pregovaranja.
Za internacionalne poslovne partnere koje želite upoznati s bogatom prošlošću Zagreba i predstaviti gastronomsku kremu, onda je neizostavan secesijski uređen restoran Zinfandel hotela Esplanada koji besprijekorno vodi šarmantna šefica restorana Ana Grgić. Uz svježe namirnice s Dolca, fine dining notu serviranja i pripreme te starozagrebački kulinarski potpis oboružat ćete i najzahtjevnije partnere.
Kako biste izbjegli užurbanu gradsku vrevu i partnerima pokazali čari zelenog Zagreba, predlažemo vam svakako restoran Okrugljak. Interijerom dominira tradicionalni zagrebački, šestinski stil sa pogledom na zelene brežuljke i potoke. Uz opuštenu atmosferu uživat ćete i u klasičnim autohtonim jelima spravljenim na vrhunski način.
Konoba 21. stoljeća
Gastronomsko nasljeđe Dalmacije uvijek se čuvalo u konobama, one su glavno sjecište društvenih događanja, lokalnih specijaliteta i degustacija gastronomskih delicija od maslinovih ulja, vina, sireva itd. Splitska gastronomska scena nudi upravo idealno utočište za istinske gurmane u konobi Ma:Toni. Svega dvije minute od Bačvica, elegantna i moderna interpretacija konobe oduševit će vaše goste i partnere, a zanimljivi jelovnik obiluje finim ribljim jelima i laganim mesnim specijalitetima. Uživat ćete i u vinskoj karti koja nudi najkvalitetnija hrvatska vina, a zaljubljenici piva moći će uživati u brojnim craft etiketama.
Kvarner - bogatstvo krajolika, prirodnih ljepota i vrhunske gastro ponude
Kao što se i Kvarner odlikuje bogatstvom krajolika i prirodnih karakteristika, tako je i njegovu gastronomiju teško jednoznačno opisati.
Primorska kuhinja kao i kuhinja njegovih otoka temelji se na ribi, morskim plodovima, voću i povrću te maslinovom ulju, dok u unutrašnjosti regije, u šumovitom Gorskom kotaru, možete uživati u gljivama, šumskim plodovima te jelima od divljači.
Ako ste u blizini Rijeke ili želite vašim poslovnim partnerima pokazati Lungomare, predlažemo da se svakako prepustite gastronomskim čarima Kvarnera.
Visoki standardi kvalitete, vrhunska elegancija i nezaboravan pogled na plavo more, u opatijskom restoranu Bevanda ostavit će vas bez daha.
Kastavski restoran Kukuriku osvojio je mnogobrojna priznanja te će vas oduševiti svježom ribom, šumskim gljivama i vinima. Ugodna atmosfera i delicije šefa kuhinje Nenada Kukurina idealna su gastro razglednica Kvarnera.
In vino veritas – krenimo ka Iloku
Savršeni spoj stoljetne tradicije i suvremenosti njegovanja vinove loze i podrumarstva, sačuvan je u Iločkim podrumima. Kontinentalna vina Hrvatske s najviše osvojenih nagrada i renomeom svjetskoga glasa, predstavljaju okosnicu znanja i tehnologije. Uz vrhunska lokalna vina uživat ćete i u slavonskim delicijama u restoranu Stari podrum u kojemu imate prilike uživati i u izvanrednim jelovnicima s riječnom ribom i slavonskim mesnim specijalitetima..