Style
19646 prikaza

Kimove amazonke: Elitne snajperistice čuvaju "Dragog vođu"

Profimedia
Sjeverna Koreja ima 200.000 specijalaca, a posebno mjesto imaju brigade snajperistica

Sjeverna Koreja s milijun aktivnih vojnika četvrta je vojna sila na svijetu. Više imaju samo SAD (1,347.300), Indija (1,395.100) i Kina (2,183.000). 

Ne treba zaboraviti još i 5,5 milijuna u rezervi. Znači, gotovo 25 posto stanovnika te zemlje je uključeno u 'ratne igre'.

Kim Jong-un za vojne potrebe godišnje troši 10 milijardi dolara, čak 22 posto BDP-a. Valjda stoga i ne čudi da većina stanovnika gladuje, a da su vojnici jedini koji imaju osigurane dnevne obroke. A najvažniji dio te mašinerije su specijalne snage. Sjeverna Koreja ima ukupno čak 200.000 specijalaca, nijedna zemlja na svijetu nema ih toliko. Posebno mjesto imaju brigade ženskih snajperista. Ima ih u svakom rodu vojske. Uvježbane su da djeluju u pozadini kao civili.

Sjevernokorejska hrana Jad i bijeda Top News Užasna istina: Ljudi jedu hranu za svinje

U njihove zadatke spadaju i misije atentata na važne vojne i političke osobe u Južnoj Koreji.

Sjevernokorejci kopirali su sovjetski model iz 2. svjetskog rata. Sovjetske snajperistice bile su strah i trepet za nacističke vojnike.
Ljudmila Pavličenko bila je najuspješnija snajperistica u povijesti, ubila je više od 300 nacista, a nadimak joj je bio 'Gospođa Smrt'.

Kim Jong-un očito vjeruje da i njegove 'cure' mogu biti ubojite počne li rat na korejskom poluotoku. Sjevernokorejci imaju ukupno osam snajperskih brigada, tri za standardnu vojsku, tri za zrakoplovstvo i dvije za mornaricu.

Dio snajperista obučeno je i za političko djelovanje, odnosno subverziju protiv aktualne južnokorejske vlasti.

Hong Kong Otvorili mu vrata Top News Kim Jong Un u ovom gradu 'pere' lovu cijele Sjeverne Koreje

Vjeruje se da je vojska Kim Jong-una izgradila veliki broj tunela ispod demilitarizirane zone uz pomoć kojih bi ušli u Južnu Koreju.

Koliko bi daleko stigli je, pak, drugo pitanje. Kimova vojska nije baš najmodernije opremljena, tenkovi datiraju još iz 60-ih godina prošlog stoljeća, a slična je priča i sa zrakoplovima.

Procjena je da bi Južna Koreja nanijela velike gubitke sjevernokorejskim komandosima u njihovim pokušajima da dođu do Seula.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • jluci82 05:26 22.Studeni 2017.

    Kad počne rat Sj.Koreja će se urušiti kao kula od karata.

  • sexy_trubadur 12:28 21.Studeni 2017.

    rugate se kimu da trosi 22 % budjeta i da mu narod gladuje , ,a ajmo se rugati nama ,,,koliko mi trosima i mi kao u blagostanju?? jeste li vidjeli slike iz koreje ??+ a jeste li vidjeli slike nasih ... prikaži još!sih bolnica i skola gdje otpada malter sa stropa i zidova ... ajmo se smijati opet kimu ,jer je bitnije da guramo nos tamo gdje ne treba ,a u nasoj kuci to je normalno da je sve jad i bijeda