Top News
15145 prikaza

Amerikanci u strahu od smrtonosne ruske vojne sile

Raketni bacač
Wikimedia Commons
SAD strahuje od ruske vojne prevlasti i užurbano radi na poboljšanju vojne tehnologije

Rusija je već odavno 'pregazila' NATO i američku vojnu snagu na području istočne Europe. Rusi tako imaju više tenkova, zrakoplova i ukupno bolje razvijenu protuzračnu obranu, čega su Amerikanci naravno i svjesni, no sada njihovi generali pozivaju na ulaganje dodatnog napora u razvijanju vojne tehnike kojom bi se moglo odgovoriti na ovu potencijalnu rusku prijetnju.

Amerikanci su već neko vrijeme svjesni kako im je ugrožena prednost koju su gradili i imali nad svojim neprijateljima gotovo 70 godina, posebno nadmoć koju su imali na području zračnih snaga. No čini se kako pripremaju snažan odgovor, piše Business Insider.

"S obzirom na snagu, veliki doseg i pogibeljnost ruske protuzračne obrane, razvoj naše zračne podrške čini se bit će puno teži, što će osjetiti i naše kopnene snage", rekao je zapovjednik pacifičkih američkih vojnih snaga general Robert Brown na vojnom simpoziju u Huntsvilleu, Alabami, koji je okupio utjecajne američke vojne dužnosnike.

Projekt Kaspijsko čudovište TAJNI PROJEKT Life Tajno "rusko čudovište" - strah i trepet Amerikanaca

Rekao je kako bi trebali "maksimalno pogurnuti sve sustave koji su im na raspolaganju u razvoju tehnika i mogućnosti za bliski, duboki i strateški napad", te kako SAD mora "neprijatelja nadvladati u oružju".

Umjesto rizika izgubljene bitke s ruskim zrakoplovima i njihovim pilotima, SAD bi trebao razviti svoju prednost kroz povećanje dosega topništva i raketa, kako kaže Brown. Uz upotrebu tih tada nadmoćnih sistema, mogli bi uništiti rusku obranu i zadržati svoje trupe u zaljevu, što bi im pružilo mogućnost nastavka sukoba nekoliko tjedana bez podrške iz zraka, naglasio je Brown.

"Rusija ima veliku prednost na nizu područja, posebno što se tiče ruskih topova čiji je doseg veći za 50 pa čak i do 100 posto od trenutačne generacije američkih topova ", rekao je istraživač John Gordon IV.

Status-6 - Putinov dron za nuklearne bombe Brže od zvuka Top News Amerikanci priznali: Nemamo obranu od ruskog oružja

Brown je također rekao kako bi SAD trebao pojačati doseg svojih trenutačnih sistema i onih u razvoju kako bi mogli odgovoriti na potencijalnu prijetnju. Trebalo bi se to napraviti posebno na polju poboljšanja i razvoja vojno taktičkih raketnih sustava kako bi mogli imati doseg od 499 km, što je unutar granice od 500 km koje SAD obvezuje po potpisanom ugovoru o vojnom naoružanju.

Brigadir general Stephen Maranian, zapovjednik Vojno terenske topničke škole, rekao je kako bi nove rakete "trebale imati mogućnost pogađanja broda na moru, mogućnost pogađanja pokretnih meta na kopnenom području, te imati mogućnost upotrebe i streljiva koje može pogoditi jako naoružane mete uz senzore koji će se držati svoje mete. To bi trebali biti aspekti sistema "Precision Strike Missile", naglašava.

Dodatno SAD radi i na razvoju samohodnog topničkog oružja, kako bi mogli povećati svoj doseg paljbe na 40 km.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.