Top News
3342 prikaza

Bandić se riješio ekipe s kojom je maknuo Tita

Bruna Esih i Zlatko Hasanbegović
Patrik Macek (PIXSELL)
Sve je to posljedica raspada koalicije između Bandića i Neovisni za Hrvatsku

Gradonačelnik Milan Bandić iz bolničkog kreveta smijenio je gradske zastupnike Neovisnih za Hrvatsku Zlatka Hasanbegovića, Brunu Esih i Anu Lederer sa funkcija u upravnim vijećima gradskih kulturnih institucija, potvrdila nam je sama članica stranke Lederer.

- Bilo je za očekivati da će nas smijeniti. Dobili smo zaključke, a uskoro će to postati i službeno. Mi smo temeljem našeg koalicijskog sporazuma dobili mjesta u upravnim vijećima, a logično je da nas je smijenio nakon što se taj sporazum raspao.

Zlatko Hasanbegović tako više nije član Upravnog vijeća Muzeja grada Zagreba, a Bruna Esih ostala je bez mjesta u Upravnom vijeću Koncertne dvorane Lisinski.

Milan Bandić Veliki fijasko Top News Rušenje Bandića samo će dotući SDP i Brunu Esih

Sve to je posljedica raspada koalicije između Bandića i Neovisnih za Hrvatsku koji su u nekoliko navrata bili u sukobu s Bandićem, a sve je kulminiralo kada je gradonačelnik u posjet gradu pozvao predsjednika gradske skupštine srbijanskog grada Jagodine, Dragana Markovića Palmu, inače nekadašnjeg prijatelja ratnog zločinca Željka Ražnatovića Arkana.

Neovisni za Hrvatsku nakon toga najavili su i da neće podržati prijedlog proračuna grada Zagreba te je Bandić praktički ostao bez većine u gradskoj skupštini.

- Mi smo bili koalicijski partneri, ali uvijek smo vodili svoju politiku. Ako se s nečim nismo slagali, javno bi to rekli. Mi nismo za političku trgovinu i sigurno je da nećemo podržati prijedlog proračuna na sjednici skupštine - dodala je Lederer.

Lederer inače obnaša i dužnost pročelnice Gradskog ureda za kulturu, a s tog mjesta ju Bandić ne može smijeniti već mora pokrenuti posebnu proceduru. Lederer nije htjela komentirati i nagađati hoće li se to dogoditi već je samo zaželjela gradonačelniku da što prije ozdravi.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • antonio55 18:05 18.Prosinac 2018.

    I što će sada vratiti tita???

  • vjaceslav 18:48 12.Prosinac 2018.

    nadam se da će bandolero zbog zdrastvenih razloga napustiti mjesto zg-gradonačelnika

  • BESTpartizan 17:28 12.Prosinac 2018.

    vratiti trg maršala tita