Top News
1662 prikaza

Bandić: Trg maršala Tita ide na referendum

Milan Bandić
Goran Stanzl (PIXSELL)
Gradonačelnik Zagreba navodi kako je referendum najavio i prije izbora

Milan Bandić je odlučio - ime Trga Maršala Tita u Zagrebu ide na referendum. Kako je Bandić rekao u ponedjeljak, neka građani odluče hoće li trg nositi Titovo ime i dalje ili su za promjenu.

Bandić je naime novinarima govorio o mogućim koalicijskim partnerima koji će mu trebati za većinu, pa je tako došlo i pitanje ukoliko jedan od uvjeta bude promjena imena Trga maršala Tita hoće li pristati.

Bandić je rekao kako je već napravio prijedlog za referendum.

"Ja sam to napravio ne konzultirajući nikoga. Rekao sam poslije izbora da ću na prvu sjednicu Skupštine uputiti prijedlog o referendumu. Moram biti dosljedan i prije izbora i poslije. Ja ono što sam govorio prije izbora, operativno provodim", istaknuo je Bandić. 

Ovih dana, dodao je, taj prijedlog ide u proceduru, a o njemu će gradski zastupnici raspravljati na srpanjskoj sjednici Skupštine.

Gradske zastupnike pozvao je na "veliku koaliciju" u Skupštini, te kao ulog koji daje njegova stranka naveo odricanje od bilo koje "časničke funkcije" u Skupštini. Naglasio je kako "pod šatorom pobjednika" uvijek ima mjesta za mudre i one koji drugačije misle, ali i istaknuo kako još o tome puno ne razmišlja, kao ni o datumu konstituirajuće sjednice Gradske skupštine. Napomenuo je kako od 2009. do 2013. nije imao nikakvu potporu u Skupštini, pa su 2013. on i njegova stranka dobili izbore, ali da se ovaj put takva situacija u Skupštini neće ponoviti.  

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.