Top News
3379 prikaza

Bijela kuća: Melania i Trump se ne svađaju oko tv programa

Donald i Melania Trump
REUTERS
Nakon što je Melaniju navodno, uhvatio da gleda omraženi CNN, a ne Fox News, Trump je donio stroga pravila za obitelj i suradnike

Supruga predsjednika SAD-a, Melania Trump, u predsjedničkom je avionu tijekom putovanja u Europu, navodno, imala upaljen CNN, program kojeg njezin suprug naziva generatorom "lažnih vijesti".

Trump je na to poludio na svoje zaposlenike koje je podsjetio kako je pravilo da se svako putovanje započne s gledanjem Fox Newsa, programa poznatog po nekritičkom favoriziranju predsjednika i ekstremno desnim stavovima. Svaki televizor, također, mora biti namješten tako da je Fox News prvi program koji se upali.

Sve je to vidljivo iz e-maila koji je došao do New York Timesa, iz kojeg je jasno da su se naručili dodatni televizori s platformom Bean koji omogućavaju da par gleda televiziju u odvojenim sobama tijekom putovanja (nikada nisu smješteni zajedno), i s uputom da Fox News mora, po defaultu, biti prvi uključen.

S druge strane u izjavi danoj CNN-u glasnogovornica prve dame, Stephanie Grisham, rekla je kako je "malo blesavo pitati koji program gospođa Trump gleda kada može gledati što god želi".

Melania Trump | Author: REUTERS REUTERS
Melania preko svojih zaposlenika i administracije Bijele kuće tako želi poslati poruku da je neovisna o svom suprugu, čak i s ovako banalnim stvarima.

Primjera da ured Donalda Trumpa jako nastoji Melaniju prikazati kao neovisnu je mnoštvo, piše New York Times. Kada su na posljednjem putovanju imali gotovo stalno odvojena pojavljivanja Bijela je kuća u ime Melanie rekla kako "prva dama sebe vidi u neovisnoj ulozi".

Kada su se mediji zapitali kako to da se Melania odlučila baviti djecom i opasnostima maltretiranja preko društvenih mreža (s obzirom na način komuniciranja njezinog supruga) Grisham je rekla da je "prva dama odmah bila svjesna da će biti kritika, ali ona je neovisna žena".

NATO-ova misija za obuku afganistanske vojske Što nam fali? Ekonomix Europa je bogata - može preživjeti bez Trumpa

"Nitko prvoj dami ne govori što da radi, i nitko joj ne bira odjeću. Ova situacija nije bila ništa različita", rekli su nakon što je Melania posjetila djecu koju se na granici nasilno odvaja od njihovih roditelja imigranata u zelenoj jakni na kojoj je pisalo "uopće mi nije stalo, je li tebi?".

Melanijin trud da pokaže koliko je samostalna neki vide kao reakciju na tvrdnje da prva dama živi u "zlatnom kavezu", drugi kažu da je to priprema za dobro tempirani razvod.

Donald i Melania Trump | Author: Reuters Reuters

U nekoliko je intervjua spomenula kako, kada je o televiziji riječ, preferira drame poput serije "Empire" ili krimi-drame "How to Get Away With Murder" koje prati. Ne voli reality programe iako je na takvim formatima njezin suprug kalio zanat i stjecao popularnost i zloglasnost.

S druge strane isti se taj Donald Trump sve više, uz pomoć svojih suradnika, skriva od stvarnosti, a kategoričko odbijanje gledanja bilo čega osim Fox Newsa je samo još jedan dokaz u prilog tome.

Plakat za George Sorosa Milijarder Top News Ugroženi Soros: I sam se boji da više nije moćan

"Trump je u ključnoj fazi svoga predsjedništva, a živi u svijetu pomno selektiranih informacija i izvitoperene stvarnosti koju prilagođava vlastitom narativu. U toj samonametnutoj izolaciji pomaže mu njegovo osoblje dok predsjednik omima koji ga podržavaju otvoreno govori da ne treba vjerovati nikome osim njemu samome", navodi New York Times.

"Ono što vidite i ono što čitate nije istina", stalno ponavlja predsjednik. Čini se da, barem kod Republikanaca, to i pali jer ankete pokazuju kako mu je popularnost jednaka, ili raste. 

No, kula se oko njega ipak mrvi. Postaje sve jasnije da kada ne može dovoljno izmanipulirati činjenicama onda samo krene tvrditi kako one nisu istinite jer mediji (poput CNN-a) stalno lažu.

Donald i Melania Trump | Author: Reuters Reuters
Nakon raspada sistema poslije susreta s Vladimirom Putinom u Finskoj Trump je prestao kriviti američke institucije za loš odnos dvije države (jer je jasno da s time ništa neće postići) već je počeo ponavljati mantru da "ne treba vjerovati medijima i onome što pišu".

Potpuno negiranje stvarnosti došlo je i kada je bez ikakvih dokaza nedavno krenuo tvrditi da, iako njemu Rusija nije pomogla da postane predsjednik, sasvim će sigurno na sljedećim izborima pomoći Demokratima jer "još nije bilo predsjednika koji je bio tako strog prema Rusiji i sasvim je sigurno da ne žele Donalda Trumpa".

Nije se osvrnuo na sve više dokaza i potvrda kako je rusko uplitanje pomoglo upravo njemu da postane predsjednik.

FBI čak vjeruje da je njegov savjetnik za kampanju, Carter Page, bio regrutiran od strane Rusije. Za to su podastrli i dokaze.

Uz takvo negiranje stvarnosti nije čudno da je Trumpu i njegovoj užoj obitelji strogo zabranjeno konzumirati bilo kakav sadržaj koji bi im raspuknuo balon u kojem predsjednik SAD-a pokušava živjeti.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.