Top News
823 prikaza

Bivši Arkanov suradnik Palma stiže Bandiću u goste

Dragan Marković Palma
1/2
Srdjan Ilic (PIXSELL)
Milan Bandiću Zagrebu se u petak sastaje s predsjednikom skupštine Jagodine, Draženom Markovićem Palmom

Dragan Marković Palma, gost je kojeg je gradonačelnik Milan Bandić pozvao u Zagreb. Kako piše 24 sata, ovaj poduzetnik i bivši gradonačelnik Jagodine, poznat je po tome što je 1993. surađivao sa srpskim kriminalcem i ratnim zločincem Željkom Ražnatovićem Arkanom i s njim osnovao Stranku srpskog jedinstva.

Marković je nadimak Palma dobio po prijevozničko-trgovačkom poduzeću čiji je vlasnik. Proširio je djelatnost i na televiziju Palma Plus. Nakon Arkanovog ubojstva vodio je stranku s Borislavom Pelevićem, ali je 2004. godine u Jagodini osnovao novu stranku Jedinstvena Srbija. S njom je pobijedio na izboria i bio gradonačelnik sve do 2012. godine. 

Slično kao i Milan Bandić sa svojom strankom,  tako je i Palma na izborima 2007. godine  osvojio dva zastupnička mjesta u srpskom Parlamentu i slično kao i Bandić, ucjenjivao vladajuće sa svoja dva glasa. 

Slično kao i Bandić, i Palma često pribjegava populističkim pothvatima pomaganja sirotinji. Dok Bandić za njih kuha grah u Maksimiru i prije izbora umirovljenicima dijeli kobasice, Palma ih okupi i dijeli novac - najtežim slučajevima obično oko 150-200 kuna.

Slično kao i Bandić, populističkim mjerama dobiva većinu glasova u gradu, samo je Marković još originalniji. Danas je predsjednik Skupštine općine Jagodina, a svojim sugrađanima je za gradonačelnikovanja izgradio akvapark i zoološki vrt, te doveo u Jagodinu par žirafa. Nadjenuo im je i imena i organizirao vjenčanje, zbog kojeg je napustio i sjednicu skupštine da bi oženio Jovančeta za Emi.

'Milina ih je gledati kako se vole, nježno gledaju, paze, očekujem da ćemo za dvije godine imati četiri žirafe u našem ZOO-u', rekao je tom prilikom kum Marković, koji je pobijedio na izborima u gradu s gotovo 100 posto glasova.

Palma se pohvalio i da su ulice Jagodine čiste od pikavaca i homoseksualaca, a izgradio je i muzej voštanih figura u kojem su svoje mjesto pronašli Sveti Sava i Josip Broz Tito.  

Organizirao je i narodno veselje u moru, pa je u pllićak doveo živu glazbu kako bi ljudi mogli zaplesati kolo:

 

Kad stane pred kamere, Palma uvijek briljira slično kao i zagrebački gradonačelnik, a neke od izjava su: 

“Ne postoji estradni umetnik koji meni nije pevao u prostoriji od dva-tri metra. Nisu mi svirali i pevali jedino Beethoven i Chopin, jer sam bio mali kad su oni bili popularni."

Drugom zgodom s govornice je rekao da je bio u Dubaiu i vidio najveću zgradu u Europi.

 

Zbog verbalnih napada na LGBT populaciju našao se 2011. godine pred sudom i optužen zbog teškog oblika diskriminacije, te poticanje na mržnju i netrpeljivost.

Palma i Bandić, kako je najavljeno, razgovarat će o ekonomskoj, kulturnoj i sportskoj suradnji Srbije i Zagreba, iskustvima na infrastrukturnim projektima i o dovođenju stranih investitora. Gotovo je sigurno da će ova njihov dijalog biti iznimno sadržajan i plodotvoran. 

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • kamilo 15:47 07.Travanj 2019.

    Palma blebece gluposti kao injegov prijatelj???