Top News Izbori u Americi
712 prikaza

Bivši šef CIA-e: "Trump je opasan, taj čovjek je stalno bijesan"

Donald Trump
Press Association/PIXSELL
Nekadašnji CIA-in šef kaže kako je još gore od Trumpovog bijesa to što su i njegove pristaše podjednako bijesni

General Michael Hayden, bivši direktor Centralne obavještajne agencije (CIA), kritizirao je za BBC mogućeg kandidata za predsjednika Amerike Donalda Trumpa, te istaknuo kako bi njegov izbor bio opasan za Ameriku. 

"Donald Trump ima veliku podršku republikanskog biračkog tijela, i to je činjenica. Ali, taj čovjek je opasan. On je konstantno bijesan, vrišti s govornice, prijeti...i što je najgore, oni koji ga podržavaju su podjednako bijesni. Iskreno, ako taj čovjek pobijedi, to bi čak i mene prestravilo", rekao je Hayden za BBC.

"Njegova priča o podizanju zida, iseljavanju 12 milijuna Meksikanaca 'silovatelja i dilera' je zaprepašćujuća. On je radikalan. Amerika je društvo dobrodošlice. Mi znamo asimilirati migrante u svoje društvo. Pa, mi smo društvo koje su izgradili imigranti", istaknuo je Hayden.

Napomenuo je kako postoji samo jedna stvar oko koje se slaže s Trumpom, a to je zaštita američke demokracije. 

"Ni ja ne bih ukinuo 'specijalne metode ispitivanja' (u prijevodu: mučenje zatvorenika). Štoviše, podržavam i likvidaciju prijetećih subjekata koji bi mogli ugroziti našu demokraciju. To je jedina stvar u kojoj je slažem s Trumpom", izjavio je bivši šef CIA-e.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.