Top News
193 prikaza

Brkić: "Karamarko će liti suze, ali kao Tuđman u Kninu '95."

Tomislav Karamarko i Milijan Brkić
Hrvoje Jelavic (PIXSELL)
Nisam Nostradamus niti imam čarobnu kuglu no uvjeren sam da će HDZ pobijediti 8. studenog i da ćemo imati komotnu većinu, rekao je tajnik HDZ-a Milijan Brkić

Neki će 8. studenog liti suze radosnice, a neki će od tuge plakati. Uvjeren sam da će predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko plakati, ali sa suzama radosnicama u oku kao što je i Franjo Tuđman plakao '95. nakon uspješno obavljene akcije Oluja prilikom podizanja hrvatskog stijega na kninskoj tvrđavi, rekao je to tajnik HDZ-a Milijan Brkić komentirajući ankete prema kojima u četiri izborne jedinice HDZ ima prednost od 12 mandata u odnosu na SDP. 

Ponovio je kako su u HDZ-u zadovoljni jer četiri godine jer pobjeđuju, a onima koji time nisu zadovoljni poručio je da anketama hrane svoju taštinu.

Na pitanje očekuje li da će HDZ u izbornoj noći imati većinu za sastavljanje vlade Brkić je odgovorio:

"Ja nisam Nostradamus niti imam čarobnu kuglu no uvjeren sam da će HDZ pobijediti 8. studenog i da ćemo imati komotnu većinu i preuzeti odgovornost za vođenje države te da će Hrvatska ići u pozitivnom smjeru", rekao je.

Nije želio odgovoriti na pitanje s kime HDZ, ako bude potrebe, ne bi pregovarao za sastavljanje vlade.

HDZ-ov vrh na sjednici Predsjedništva utvrdio je prijedlog kandidata za izborene liste no najavljeno je da će idućeg ponedjeljka Predsjedništvo i Nacionalni odbor potvrditi izborne liste koje će potom biti predane Državnom izbornom povjerenstvu. 

Najavljeno je i da sa službenim početkom kampanje HDZ kreće u 'vruću' fazu kampanje pod sloganom 'Zajedno za jaku Hrvatsku'. Nakon sjednice Predsjedništva čelni čovjek stranke Tomislav Karamarko samo je projurio pored novinara i nije želio davati izjave već je to prepustio Milijanu Brkiću. 

Uz ove namirnice, zaboravi na prehladu!

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.