Top News
513 prikaza

Dizajnira skupe torbice, a Trump je želi za ambasadoricu

Lana Marks
Screenshot
Svoju liniju luksuznih torbica pokrenula nakon je što jednom nije mogla u nijednom dućanu naći torbicu od crvenog aligatora koji bi se slagao s njezinim odijelom

Predsjednik Donald Trump objavio je da namjerava imenovati Lanu Marks, dizajnericu luksuznih torbica, kao američku ambasadoricu u Južnoafričkoj Republici. Lana Marks je ujedno i članica Trumpovog ekskluzivnog resorta Mar-a-Lago, na Floridi. Marksova nema apsolutno nikakvog diplomatskog iskustva, rođena je i odrasla je u JAR-u. Njeno imenovanje mora odobriti Senat, a SAD tamo nemaju ambasadora otkako je ostavku 2016. godine podnio Patrick Gaspard.

Lana Marks je svoju liniju luksuznih torbica pokrenula nakon što jednom nije mogla u nijednom dućanu naći torbicu od crvenog aligatora koji bi se slagao s njezinim odijelom, kojeg je namjeravala odjenuti za kraljevsku jahtu Britannia povodom rođendanskog slavlja kraljice Elizabete II 1984 godine.

Njezine brand specijaliziran je za torbice od 'egzotičnih' materijala uključujući spomenutog aligatora, potom guštera i nojeva. Njezine torbice uglavnom postižu peteroznamenkastu cijenu, a jedna koja je bila nošena na crvenom tepihu koštala je 400.000 dolara. Među ljubiteljima njenih torbica su Madonna, Helen Mirren i Sarah Jessica Parker, stoji na njezinoj web stranici.

Marksova je poznata i po svom vrlo lošem odnosu prema zaposlenicima, a prošli mjesec je Palm Beach Daily News objavio priču o tome kako su joj radnici potplaćeni, ali i kako je inače škrta na novcu kada su pitanju i ostali ljudi koji su s njom na neki način poslovno povezani. Osim toga, na sudu je sa svojom obitelji jer se ne mogu dogovoriti tko će se brinuti o njihovoj staroj majci.

Trump je i ranije davao pozicije svojim prijateljima i članovima Mar-a-Laga, a najznačajnije je imenovanje Robina Bernsteina za ambasadora u Dominikanskoj Republici prošle godine. Još nekoliko članova Trumpovog ekskluzivnog kluba su uključeni u rad nekoliko odbora i vijeća.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.