Top News
1267 prikaza

Djeca ubojice: Pucali u glavu zarobljenicima ISIL-a

Dječaci ubojice u Islamskoj državi
1/2
screenshot/youtube
U novom videu kojeg su pripadnici Islamske države postavili na Internet opet su u prvom planu djeca kao egzekutori

Islamska država objavila je novu jezivu snimku na kojoj je prikazano pet dječaka, ne strarijih od 12 godina, kako hladnokrvno ubijaju zarobljene kurdske borce. Jedan od njih identificiran je kao Britanac, piše Daily Mail, a riječ je o jedinom dječaku sa snimke koji ima plavu kosu i plave oči.

Dječaci ubojice u Islamskoj državi | Author: screenshot/youtube screenshot/youtube

Vjeruje se da je devetminutni video snimljen u Raqqi, neslužbenom glavnom gradu kalifata. 

Jedan od dječaka koji se predstavlja kao Abu el Bara el Tunis obratio se Kurdima obećanjem da "borba protiv njih nije još ni počela". Prije nego što su dječaci ubili zarobljene kurdske borce, jedan od njih na arapskom je rekao da Kurde ništa ne može spasiti.

"Nitko ne može spasiti Kurde ni uz podršku Amerike, Francuske, Britanije, Njemačke, vragovi u paklu", navodi Daily Mail.

Potom dječaci podižu pištolje u zrak, uzvikuju Allahu Akbar i pucaju zarobljenicima u glavu. Naknadno se na snimci zarobljenici vide s rupama od metka u glavi.

Dječak koji se predstavlja kao Abu Abdullah Al Britani je jedini bijelac među dječacima. To je ime inače jako popularno među britanskim džihadistima, piše Daily Mail, te navodi kako je moguće da je dječak sin Abduallaha Al-Britanija, mladog britanskog džihadiste koji se oženio u Siriji, a ubijen je u napadu dronom. 

Dječaci ubojice u Islamskoj državi | Author: screenshot/youtube screenshot/youtube

Britanski mediji pišu da dječak najvjerojatnije ima 12 godina i prema britanskim zakonima bi mogao odgovarati zbog ubojstva. 

Prema britanskim zakonima, djeca podliježu krivičnoj odgovornosti već nakon 10 godina. Britansko ministarstvo vanjskih poslova nije htjelo komentirati ništa u vezi ovog slučaja.

Pretpostavlja se da se u Siriji, Libiji i Iraku trenutno nalazi oko 40 djece koja su otišla u Islamsku državu boriti se na strani džihadista.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.