Top News
277 prikaza

Džihadisti prijete zapaljenim Kremljem: "Smrt Putinu! Uskoro dolazimo!"

Prijetnja terorista Moskvi
Twitter/ Die Welt
Rusija je s ovim napadima prilično razbjesnila džihadiste koji su na društvenim mrežama objavili prijetnju Vladimiru Putinu i Rusiji

Ruske vojne snage sve žešće napadaju položaje u Siriji, a samo u četvrtak su bombardirali pet ciljeva ISIL-a, što je potvrdio ambasador Sirije u Moskvi.

"Mi im dajemo koordinate, a oni napadaju. Pazimo da se napadi događaju daleko od naseljenih mjesta", rekao je Rijad Hadad.

Rusija je s ovim napadima prilično razbjesnila džihadiste koji su na društvenim mrežama objavili prijetnju Vladimiru Putinu i Rusiji. 

Na fotografiji koja kruži internetom vidi se uništeni Crveni trg i crkva Svetog Vasilija u plamenu, a u potpisu stoji: "Smrt Putinu! Uskoro dolazimo!"

Poruku je objavila Rita Kac, direktorica grupe "SITE", kompanije koja se specijalizirala za praćenje i analiziranje poruka koje teroristi, uključujući i ISIL-a, objavljuju na internetu.

Rita Kac je svjetskoj javnosti postala poznata nakon što je prva objavila snimku na kojoj jedan od pripadnika ISIL-a američkom državljaninu odrubljuje glavu, a zahvaljujući njoj se doznalo i da je otet Tomislav Salopek.

Pored jezive fotografije, na Twitteru se pojavila informacija da pobunjenici u Siriji nude milijun sirijskih funti za svakog zarobljenog ruskog vojnika. No, u Moskvi se, čini se, ne uzbuđuju previše oko ovih prijetnji, a Rusi su dobili još jednog saveznika – Angelu Merkel. Ona je u četvrtak izjavila kako do konačnog rješenja situacije u Siriji može doći samo uz pomoć Rusije.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.