Top News
211 prikaza

Rusija priznala: Nismo napali samo islamsku državu

Vladimir Putin i Barack Obama
DPA/PIXSELL
Glasnogovornik Vladimira Putina je rekao kako su im na meti dobro poznate militantne skupine, ali nije imenovao nikoga posebno

Rusija je nastavila s napadima u Siriji, ali danas su u Moskvi priznali da ne raketiraju samo pozicije terorističke islamske države, piše Independent.

Glasnogovornik Vladimira Putina je rekao kako su im na meti dobro poznate militantne skupine, ali nije imenovao nikoga posebno. No, sirijski pobunjenici koje podražava Amerika su objavili kako su Rusi bombardirali njihovu bazu, prenosi AFP, pa će biti zanimljivo vidjeti kako će se dalje razvijati ova vojna operacija.

"Organizacije koje se nalaze na listi ciljeva svima su jako dobro poznate i odabrane su u dogovoru sa sirijskim oružanim snagama", rekao je Dimitrij Peskov.

Na pitanje je li predsjednik Putin zadovoljan način na koji ruske zračne snage vode operaciju, odgovorio je kako je još uvijek rano o tome govoriti.

Njegova se izjava malo razlikuje prijašnjeg stava ruske vlade kako će im u fokusu biti samo islamska država, a Moskva je demantirala i navode kako su u srijedu pogodili i neke ciljeve pobunjenika koji ne spadaju u islamističke grupe.

Ruska vlada je objavila video za koji ističe kako se vidi da su pogođena skladišta islamista u kojima su se nalazili oružje, oprema i vozila.

Sergej Lavrov je prvog dana napada rekao kako su glasine da će Rusija gađati ciljeve koji nisu pod nadzorom islamske države neistiniti, ali izvještaji u četvrtak govore drukčije.

Napadnute su navodno pobunjeničke grupe među kojima su Jisr al-Shugour, Kafr Nabl i Ghanto, kao i gradovi Talbiseh i Latamneh, navodi su svjedoka ruskih napada u srijedu.

Jisr al-Shughour sjedište koalicije islamističkih grupa Jaysh al-Fateh, što znači Osvajačka vojska, a u koju spadaju podružnice Al Kaide, Jabhat al-Nusra i Ahrar al-Sham.

Rusija je objavila da je do četvrtka odradila dvadeset zračnih napada. Amerika i saveznici su od početka intervencije u Siriji i Iraku izvršili 7.162 napada.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.