Top News
3658 prikaza

Fanatik i vođa islamskog seks kulta: Organizira orgije i druži se s Erdoganom

Adnan Oktar
By Harun Yahya International - Harun Yahya International, GFDL, https://commons.
OKružen je stotinama mladih, zgodnih "mačkica", propovijeda protiv Židova, masona, Darwina, ateista, komunista, Kurda...

Jedan od načina na koje turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan gradi svoju autokratsku vlast u Turskoj jest i kroz bliske veze s karizmatičnim vjerskim vođama. Tako dugo dok mu se ovi politički ne suprotstavljaju. Takav je godinama bio i Adnan Oktar, ekscentrični i utjecajni televizijski propovjednik, vođa jednog od najozloglašenijih kultova u Turskoj, vjerski fanatik okružen svojim seksualnim sljedbenicama.

Odnedavno Oktar, međutim, na svojoj televiziji A9 TV tvrdi da predsjednički sustav koji Erdogan pokušava uvesti u Turskoj, zemlji ne bi donio ništa dobro. Od prvog trenutka kad je to stao tvrditi, i Oktar se našao u nemilosti turskog izrazito konzervativnog predsjednika koji ne trpi mnogošto, ponajmanje opoziciju.

Danas 60-godišnji Oktar živi u superluksuznoj trokatnoj vili na jednom od najljepših mjesta na Bosporu. Na ogromnom imanju okružio se mrkim, mišićavim, trokrilnim bodyguardima, redovito je u društvu dijela od svojih 300 najbližih sljedbenika, koje naziva svojom "pratnjom". Većinom je riječ o mladim, zgodnim djevojkama, koje on naziva "mačkicama".

Uvijek odjevene po posljednjoj modi, s besprijekornim make-upom, što se njega tiče, one su prototip savršene muslimanke. Što se njega tiče, žene postoje zato da budu lijepe i da ih se voli. Mada, već godinama protiv njega se vodi komplicirani sudski postupak da mu djevojke služe, osim za vlastitu zabavu, i za to da snima njihove seksualne odnose s bogatašima ili političarima, koje potom pomoću toga ucjenjuje.

Bilo djevojke ili mladići koje vrbuje, svi redom su jako obrazovani, iz bogatih obitelji i sve što trebaju činiti jest da se apsolutno podčinjavanju svemu što on govori. A govori to da će sljedeći mesija govoriti turski, što je prilično jasno na koga bi se trebalo odnositi, koliko god on sam nikada za sebe nije otvoreno ustvrdio da bi on trebao biti taj mesija.

Govori i to da su Kurdi totalno zlo i prijetnja sunitskom islamu, čiji se on smatra pripadnikom, samo kao ekstremistički vjernik. Prije dosta godina je napisao i knjigu kojom je dokazivao da je Holokaus izmišljotina. Danas tvrdi da je izmišljotina da je on napisao tu knjigu. Ali, dobro. Otkako se više ne bavi Holokaustom, agresivno zastupa dokazivanje kreacionističkih tvrdnji o nastanku svijeta.

Njegovi televizijski nastupi apsolutno su islamska inačica kršćanskih televizijskih propovjednika iz SAD-a. Svoje sulude knjige kojima napada Charlesa Darwina i teoriju evolucije šalje diljem svijeta i tvrdi da ga slijede milijuni ljudi. S ateistima se obračunava tako žestoko da je sudskim putem isposlovao zabranu stranice Richarda Dawkinsa u Turskoj. Čak i blogersku platformu Wordpress.

Sve zbog objavljivanja "uvredljivog materijala". Oktar i inače obožava sudske sporove. U posljednjih 10 godina pokrenuo je čak 5000 tužbi protiv onih za koje je ustvrdio da su ga oklevetali. Navodno je dobio 90 posto takvih sporova. A da stvar bude gora, dobar dio njih odnosi se na obitelji djevojaka i mladića koji ga okružuju, ne dao Bog da netko ustvrdi da im je Oktarov kult isprao mozak. Oktar, naime, običava tužiti obitelji koje pokušavaju kontaktirati sa svojom djecom i kojima smeta što s njima smiju razgovarati samo u društvu Oktarovih trokrilnih bodyguarda.

Oktar iza sebe ima i jednu zatvorsku kaznu. Ali još iz 1986. kada ga je tada izrazito sekularna vlast osudila na 19 mjeseci zatvora zbog tvrdog političkog islamizma. U zatvoru, doduše, nije proveo niti dana, nego su ga umjesto toga smjestili na 10 mjeseci na psihijatrijsko liječenje. Oktar je pritom tvrdio da on tada nije bio pacijent, nego politički zatvorenik.

Njegove propovijedi pune su žestokih prijetnji na židovske i masonske urote, na komunističku, kurdsku, ateističku i britansku prijetnju. Posljednja mu je tvrdnja da su užasni teroristički napad na istanbulski aerodrom isplanirali Britanci, a proveli ga Kurdi. Njegovi vjerski nazori su malo je reći suludi, a politički ekstremno nacionalistički. I pritom je svakog dana sve bogatiji i utjecajniji. Toliko da se usudio ući u sukob i sa samim Erdoganom.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.