Top News
6660 prikaza

Gazda polupao lončiće, on se stvarno sprema na izbore

Ivica Todorić
Tomislav Miletic (PIXSELL)
Naručio je i istraživanje o svojim šansama, motiv mu je osveta Plenkoviću, u svom dvorcu sa svojim ljudima pravi planove

Ivica Todorić nije se šalio - on doista kani ući u politiku! Od Ipsos pulsa u siječnju je naručio istraživanje o svojim šansama. Rezultati bi već trebali biti poznati, no Todorić ih neće objavljivati - "stručni nalazi" su samo za njegove oči. Bilo bi veliko iznenađenje kad bi bili pozitivni za Gazdu, kojeg smo zamolili za razgovor na tu temu, ali se nije odazvao, pa će nam egzaktni postoci ostati nepoznati.

Zadnji put kad je naručio slično istraživanje, prije osam godina, rezultat je bio takav da je Todorić izgubio svaku nadu i odustao od ulaska u politiku (tad sa Željkom Rohatinskim).

Sad kreće opet. Na vrhu ciljeva koje je zacrtao još lani u rujnu, u Remetincu - odakle je prvi put najavio politički angažman - jedan izrazito strši.

Ivica Todorić Ivica u ćeliji Top News Gazdu su u Remetincu sprdali gore nego Sanadera

"On želi uhapsiti Plenkovića, kojeg naziva samo jednim imenom - diktator", kaže nam odlično obaviješten izvor, pa nastavlja.

"Sve drugo je sekundarno. Kipti od osvetničkoga gnjeva".

Krajem prošle godine Todorić se javnosti obratio otvorenim pismom u kojem je napao "korupcijsku, nesposobnu, diktatorsku vlast", koja je i "antinacionalna".

"Prošle su dvije godine", napisao je, "od početka otimačine Agrokora, monstruoznog kriminalnoga projekta neviđenog u povijesti ovog dijela EU", a za sve je kriva "diktatura premijera Plenkovića", kojom "nesmiljeno nanosi ogromne štete RH, građanima, uništava našu domovinu i njenu budućnost..."

Sve su to kaznena djela, koja Todorić vidi, ali bi imao samo jedan problem - trebalo bi ih i dokazati. Po mogućnosti, sa slobode. Kakve su mu šanse? Žarko Puhovski našalio se svojedobno na T-portalu kako se Todorić može natjecati jedino za "Mistera Remetinca".

"S obzirom na to da nema stranku ili neku političku platformu, izgledno je jedino da bi se mogao natjecati na predsjedničkim izborima", rekao je Puhovski, a kako Todorić od onda do danas nije napravio ništa na osnivanju stranke, to i dalje ostaje jedini zamisliv cilj u ovoj godini.

Ivica Todorić 'Osvojit ću vlast' Top News Pucanj u prazno: Gazda bi na izbore, misli da ga vole

Za predsjedničke izbore Todorić bi se mogao spremiti, ali njemu nedostaju osnovni preduvjeti - u konkurenciji s Grabar Kitarović i (možda) Milanovićem, nemušti tajkun nema baš nikakve šanse, no postoji i veća prepreka: Ivica Todorić vjerojatno je najomraženiji čovjek u državi. Da nije Pupovca, na pokladama bi danas spaljivali njega.


"On nema apsolutno nikakve šanse", rekao je Puhovski pa nastavio u istom tonu: "On nema kontrolu nad stvarnošću, živi u fantazmagorijama".

Tu ocjenu potvrdila je i psihologinja dr. Mirjana Krizmanić.

"Čovjek je izgubio doticaj s realnošću. Pa tko će glasati za njega? To je jedna nezdrava, sumanuta ideja", zaključila je na Novoj TV popularna psihologinja i stručnjakinja za samopomoć.


"Svatko tko nije osuđen može se kandidirati. Neka se kandidira, pa ćemo vidjeti kako će proći", rekao je Oleg Butković; Branko Bačić dodao je da "sumnja u Todorićevu izbornu pobjedu", a Davor Bernardić rekao je, ne sasvim glupo, da će "biti zanimljivo čuti što će Todorić reći o tajnim sastancima s Plenkovićem, Zdravkom Marićem i drugima..."

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.