Top News
10476 prikaza

Gazdinu jahtu i helić nitko ne želi kupiti već 777 dana

Ante Todorić na jahti svog tate
PIXSELL
Agrokor odavno više ne postoji, postupci prodaje zaustavljeni su još 2017., otkad troškovi rastu, a cijena im pada zbog ovoga

Ivica Todorić volio je skupe i brze stvari pa je odlučio nabaviti i luksuznu jahtu te privatni helikopter. Sve kupovine su, naravno, išle preko Agrokora i ne preko njega osobno. Kad je izgubio vlasništvo nad koncernom, izgubio je i dobar dio luksuza na kojeg je bio navikao. Agrokor više ne postoji, sad je tu Fortenova grupa, ali neka pitanja i dalje nisu odgovorena.

Zagreb: 21.4.2001., Vjenčanje Ive Todorić i Hrvoja Balenta Izgubio feud Top News Kartice Todorića: Na što su trošili tisuće eura dnevno

Ovog tjedna pokušali smo doznati što se događa s helikopterom, registarske oznake 9A-HTI, te jahtom "Jana". Oba luksuzna prometala bila su ponuđena na prodaju, ali je taj proces zaustavljen još 2017. godine. Na naš upit o njihovoj lokaciji, kad će na prodaju te čija su založna prava dobili smo samo šturi odgovor:

"U postupku je rješavanje upisa založnog prava, po dovršetku bit će osigurani uvjeti za njihovu prodaju. Do tada obje pokretnine se ne koriste." Prema posljednjim informacijama, starima gotovo dvije godine, založna prava ima Addiko banka.

Kako piše u priopćenju od 30. listopada 2017.: "Pravni timovi nisu uspjeli pronaći za banku prihvatljivo rješenje o prebacivanju zaloga na sredstva ostvarena prodajom, procesi prodaje ovih pokretnina morali su biti zaustavljeni. Proces prodaje moći će ponovo biti pokrenut po postizanju nagodbe."

Bivša Todorićeva jahta "Jana" | Author: Dino Stanin/PIXSELL Dino Stanin/PIXSELL

Prema svemu sudeći, još ništa nije riješeno. A još je zanimljivije što nam iz Fortenove nisu htjeli reći čak ni lokacije jahte i helikoptera, iako je "Jana" bila izložena u Zadru, gdje su svi zainteresirani mogli doći i zaviriti u interijer. Helikopter je jedno vrijeme bio na Žitnjaku i pitanje je gdje se sad nalazi.

Troškovi održavanja, vjerojatno, nisu baš zanemarivi i vrijeme doista nije naklonjeno niti jednoj kompaniji, kako banci, tako ni Fortenovi. Jahtama i helikopterima cijena može rapidno padati kroz godine i dok pravni timovi "traže rješenje na uzajamno zadovoljstvo", potencijalni kupac vrlo vjerojatno će otići u nekom drugom smjeru.

Sjetimo se samo kojom brzinom je prodana vila Costello kod Opatije, u kojoj su Todorići obožavali ljetovati, a često su tamo putovali upravo spomenutim helikopterom da bi išli na izlete na "Jani".

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Penzić 00:11 15.Srpanj 2019.

    Ako može za 1 kunu ja kupujem helić i jahtu za 2 kune. Tako je i gazda kupovao Belje i ostalo. Sve po 1 kunu !!