Life
7745 prikaza

Gazdina supruga: "40 godina bila sam sama s djecom"

Zagreb: Vesna Todorić donijela suprugu Ivici osobne stvari u remetinečki zatvor
1/5
Davor Puklavec (PIXSELL)
Supruga Ivice Todorića ovih se dana prvi put našla u središtu medijske pažnje, kad je bračni par iz Londona sletio na zagrebački aerodrom

Nikad u životu nisam mislila da bi nam se ovako nešto moglo dogoditi. Nemam riječi kojima bih opisala kako se osjećam u trenucima kad mi supruga tretiraju kao najvećeg krivca u zemlji za koju je srcem radio više nego za svoju obitelj. Moj suprug samo je radio i radio, a ja sam 40 godina bila sama s mojom djecom. I na godišnjim odmorima nikad nije mogao biti s nama zbog svojega posla i sad nam se to ovako obije o glavu", izjavila je ekskluzivno za 24sata Vesna Todorić u listopadu 2017., govoreći o mjesecima koji su uslijedili nakon uvođenja lex Agrokora.

No, tada su još bili u Hrvatskoj, i hrvatska javnost je očekivala da će Ivicu Todorića privesti i saslušati. No, dogodilo se sasvim suprotno. Ivica i Vesna Todorić  ubrzo su napustili Hrvatsku, prije početka istrage i javnost je za to saznala tek 23. listopada, kad je za njima raspisan europski uhidbeni nalog. 

Ivica i Vesna Todorić | Author: Goran Jakus (PIXSELL) Goran Jakus (PIXSELL)

Priča o Todorićima sad dostiže svoj dramatični finale, jer je Gazda 7. studenog isporučen Hrvatskoj, točno godinu dana nakon što je uhićen u Londonu. Iz dana u dan urušava se dosadašnji stil i način života bračnog para.

S njegovom suprugom Vesnom Todorić novinari 24sata prvi su put stupili u kontakt dan nakon objave revidiranog financijskog izvješća Agrokora. Samozatajna Todorićeva supruga do tada nije davala izjave niti intervjue, držala se podalje od javnosti. Molila nas je za razumijevanje prema obitelji “u danima koji su najkritičniji za njihov opstanak”. 

Ivica Todorić i Martina Dalić, fotomontaža Bijeg u mučeništvo Top News Todorić i Dalić: Mi smo žrtve, spašavali smo Hrvatsku!

"Znam da vam je to posao, ali mislim da me razumijete s ljudske strane. Kako bi vama bilo da vam se to događa. Mislim da nije red da istupam u medije, nadam se da me razumijete", ljubazno je tad pojasnila Vesna Todorić. 

Dok je njezin suprug Ivica Todorić gradio i širio Agrokor, Vesna se nikad nije isticala niti je sudjelovala u raspodjeli imovine obitelji. Kao što se znalo, ona je bila kućanica koja, koliko je poznato, nije suvlasnica Kulmerovih dvora u zagrebačkim Šestinama, a ni druge nekretnine iz Agrokora nisu prenesene na nju. Vesna ima tek jedan poslovni prostor u strogom centru Zagreba. Riječ je o prostoru od 29 četvornih metara smještenom u zgradi na križanju Radićeve i Krvavog mosta. 

Ivica i Vesna Todorić | Author: Goran Jakus (PIXSELL) Goran Jakus (PIXSELL)

U jednom od rijetkih intervjua koje je dao medijima, Ivica Todorić je rekao kako je u svojoj poduzetničkoj karijeri, koja je počela 1976., samo jedan jedini put išao na godišnji odmor. 

"Budući da sam lovac, jedne godine sam išao u Afriku na dvanaest dana. Nažalost, morao sam se radi posla vratiti sedmog dana. Tad sam prvi i jedini put bio na nekom drugom kontinentu. Nikad nisam bio ni u New Yorku, ni u Americi, ni u Kini", rekao je Ivica Todorić u intervjuu za Večernji list u listopadu 2010. godine. 

Vesna Todorić Povratak Top News Todorić u Remetincu, supruga Vesna u Kulmeru

Životni stil obitelji Todorić bio je sve samo ne skroman. Iako je Agrokor ostavio u velikim problemima, članovi obitelji Todorić imali su vrijedne nekretnine neopterećene dugovima. Upravo su im one garancija da u budućnosti neće tako lako pasti na prosjački štap. I nakon gubitka Agrokora obitelj Todorić može uživati u lagodnom životu. Osim nekretnina, voze luksuzne automobile, vlasnici su brojnih umjetnina, a sigurno su ostavili i ušteđevinu za “crne dane”.

U svakom slučaju, za budućnost se ne moraju brinuti, osim ako im policijske istrage ne preokrenu živote, a vrijedna imovina koju posjeduju ne ode na bubanj. 

Samo na gorivo tijekom ljetovanja trošili su stotine tisuća kuna

Luksuzni odmori obitelji na jahti i gliserima, raskošni objedi, vožnja helikopterom..., dio su lifestylea obitelji Todorić. U svibnju 2017. smo ekskluzivno objavili fotografije ljetovanja i zabavnih krstarenja Jadranom. Tijekom odmora su samo na gorivo trošili stotine tisuća kuna. Članovi obitelji Todorić provodili su se i u SAD-u i u Disneylandu, a krstarili su i po Karibima već kad je bilo jasno da Agrokoru nema spasa.

Gotovo da nije bilo vikenda da Ivica Todorić nije otišao u lov

Dok je bio na čelu Agrokora, nije plaćao dobavljače, ostao je dužan milijune za poslovne prostore, ali je za svoju najveću strast Ivica Todorić uvijek imao novca. Ni kune nije ostao dužan za koncesiju za lovište na Moslavačkoj gori. Prema pisanju medija, gotovo da nije bilo vikenda da Ivica Todorić nije svratio do lovišta. Najčešće bi se dovezao helikopterom.

Tisuće eura Todorići sz trošili na brojne narodnjačke zvijezde

Ivica Todorić je svojoj djeci priredio raskošne svadbe. Na vjenčanju kćeri Ive bilo je više od 300 uzvanika. Na narodnjačke zvijezde koje su im svirale na tulumima Todorići su trošili tisuće eura. Nije se štedjelo na božićnim gozbama ni na domjencima u Kulmerovim dvorima, na kojima je čelni čovjek obitelji častio poslovne suradnike.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.