Top News
2529 prikaza

Gdje ste sad? Kim Il Sung može, Rajko Grlić ne može

Rajko Grlić
Dusko Marusic (PIXSELL)
Medvedu, udovicama, Klemmu i ostalima promaknuo je film na HRT-u, "sto puta gori" od Ministarstva ljubavi i Ustava Republike Hrvatske

U nedjelju u 10 i 30 prijepodne na programu HRT 3 prikazana je sjevernokorejska drama "Cvjećarica" čiji je tekst, ako je vjerovati službenim izvorima, a nema razloga da im ne vjerujemo, pisao nekadašnji sjevernokorejski diktator Kim Il Sung.

U programu je film opisan na sljedeći način:

"Zemlja je pod japanskom okupacijom, dvadesetih i tridesetih godina 20. stoljeća. Kippun prodaje cvijeće da zaradi za lijekove bolesnoj majci. No, njezin mladi život opteretile su mnoge životne nedaće: mlađa sestra je slijepa, otac je davno umro, starijeg brata su zatvorili Japanci, zlostavljaju je vlasnici zemlje... Međutim, revolucionarna gibanja i komunistička vojska s Kim Il Sungom na čelu spašavaju nju i njezinu obitelj, kao i Sjevernu Koreju..."

Ustav Republike Hrvatske Ludost na Prisavlju Top News HRT zbog pritisaka skinuo film o gay ustaši

Kada se uzme u obzir sve što se oko HRT-a događalo zadnjih tjedan dana i halabuke koju su digle udovice branitelja, ministar Tomo Medved, Velimir Bujanec, Josip Klemm i ostala dobro poznata garnitura likova koja se uvijek javlja oko stvari koje uopće nisu u domeni njihovog djelovanja, prikazivanje "Cvjećarice" možemo protumačiti na više načina. 

Naime, već desetak dana svjedočimo neviđenom riganju vatre zbog prikazivanja dvije hrvatske komedije na HRT-u (Ministarstvo ljubavi i Ustav Republike Hrvatske), ministar Medved koji šalje pisma na Prisavlje i traži skidanje filma s programa, udovice i branitelji koji kampiraju ispred HRT-a jer im ti filmovi vrijeđaju osjećaje, Velimir Bujanec ih "pujda" preko Facebooka... Uglavnom, teški cirkus zbog dva benigna filma, da bi na kraju HRT mrtvo hladno pustio film koji je čista diktatorska propaganda.

E sad, može biti da se na HRT-u netko jako dobro zajebava s HDZ-ovom i desnom strujom na televiziji, pa su im onako "ispod žita", na Trećem programu koji nije u fokusu dežurnih bukača podmetnuli sjevernokorejsku propagandu kojom se veliča jedan od najgorih diktatorskih režima u povijesti.

Može biti i da su na HRT-u totalno više prolupali od stalnog uplitanja državnog vrha u program, pa se vode onom "ko ga jebe, kad je bal nek je maskenbal, evo vam sad i Kim Il Sunga".

Prosvjed branitelja Ultimatumi, ucjene... Top News Plenkijevi branitelji oteli su se kontroli

U svakom slučaju, treba istaknuti da je "Cvjećarica" baš onakav film protiv kakvih se Medved, branitelji, udovice, Klemm, Bujanec i ostali bune. "Crvena" provokacija u kojoj veliki vođa spašava svoj narod maltene golim rukama je nešto zbog čega očekujemo pobunu ispred HRT-a.

No, izgleda da kod buntovnika i pripadnika svojevrsnog "ministarstva ćudoređa" sve može proći, ali nikako neke lagane hrvatske komedije, koju spremno proglašavaju "načinom sustavnog uništavanja temelja ove države". O da, upravo to je izrečeno u notornoj "Bujici" o filmu "Ministarstvo ljubavi".

Znači - Kim Il Sung može, Rajko Grlić ne može. Kim Il Sung može, Pavo Marinković ne može.

Zapravo, ako ćemo se služiti njihovim rječnikom - može sve, samo da nije hrvatsko.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • nenchi 08:29 16.Siječanj 2018.

    javna kuća i dalje na čelu sa madam xanchee