Top News
3146 prikaza

HNS ustaje iz pepela? - biraju novo vodstvo

Predrag Štromar, Blaženka Divjak
Jurica Galoić/PIXSELL
Ivan Vrdoljak će ih "savjetovati", a "izdajnika" Posavca navodno nitko ne želi niti vidjeti

Ivan Vrdoljak se definitivno neće kandidirati za predsjednika HNS-a, potvrdila nam je za Express njemu bliska osoba. No nakon nekoliko mjeseci ipak će se vratiti u politiku, i to kroz mjesto predsjednika Središnjeg odbora HNS-a. Time će, kaže nam jedan njegov bliski suradnik, ostati pomagati stranci, ali će se moći i posvetiti privatnom biznisu koji je počeo razvijati tijekom ljeta. Ovu odluku je već podijelio s nekim stranačkim suradnicima koji su mu predlagali da se vrati na vrh stranke, no to je odbio.

Široj vrhuški stranke Vrdoljak će to reći u Tuhelju, u kojemu će se vodećih 30-ak HNS-ovaca ovaj vikend povući kako bi raspravili o izborima, kandidatima i smjeru u kojemu misle voditi stranku. Na tom team buildingu trebala bi se iznjedriti imena za određene stranačke funkcije, kao i datum unutarstranačkih izbora, ali i ideje o potpunom vizualnom i programskom rebrendingu stranke. U razgovoru s nekoliko vodećih HNS-ovaca iz cijele Hrvatske, za budućeg predsjednika HNS-a ističu se dva imena - Predrag Štromar i Matija Posavec.

Tihomir Orešković i Ivan Vrdoljak | Author: Sanjin Strukić (PIXSELL) Sanjin Strukić (PIXSELL)

No neki su nam rekli kako bi i Vrdoljak mogao imati svoje prijedloge. Jedan bi mogao biti i mladi načelnik općine Pirovac Ivan Gulam, za kojeg je u kampanji Vrdoljak rekao da je bolji od njega, ali i Dragan Kovačević, predsjednik uprave Janafa. "Teško da bi Kovačević mogao kao naš jedini član na čelu nekog državnog poduzeća, i to uspješnog, otići na čelo stranke, a i Gulam je možda još premlad", komentirao nam je jedan HNS-ovac, član predsjedništva. No svi su protiv Posavca kao kandidata za ijednu poziciju.

"Izdao je stranku kad je bilo teško, pobjegao u svoje selo te sad da ga nagradimo mjestom lidera i da onda sutra, kad opet bude teško, pobjegne? Novi među nama neće se za njega truditi te smo to rekli i Ferenčaku i Vrdoljaku", govori jedan od članova predsjedništva koji kao izbor izdvaja Predraga Štromara.

No i on i drugi svjesni su da Štromar nije kapacitet za lidera, da je pod stalnim stresom i da stranci treba neko drugo rješenje. Mnogi iz sadašnjeg vodstva stranke očekuju i jasno definiranje stranačke politike u budućnosti, kao i odluku na koje ljude će se stranka osloniti. "Posebno se očekuje stav da se na nacionalnoj razini neće bespogovorno pristajati na sve moguće i nemoguće prijedloge koje šalje HDZ te da se nastavi politika da nacionalno vodstvo HNS-a ne smije tjerati lokalne organizacije u koalicije s HDZ-om", kaže nam sugovornik.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • nelson 18:34 02.Listopad 2017.

    vi ste prošlost prodane duše

  • MARIO@RAOS.COM 18:22 02.Listopad 2017.

    Izaberu li Štromara, to će biti odlično. Za sve one koji nevole HNS! Nikakve šanse više nemaju da budu parlamentarna stranka...a iz pepela se "ne buju "digli. Čačić, je JEDAN!