Top News
355 prikaza

HSP AS: Raskidamo s HDZ-om, kao RH sa SFRJ 1991.

Pero Čorić i Ivan Tepeš
Nikola Cutuk (PIXSELL)
Egzotična stranka krajnje desnice lupa šakom o stol zbog HDZ-ovog ignoriranja

Vodstvo HSP dr. Ante Starčević objavilo je da raskida sve saveze s HDZ-om na svim razinama. "S današnjim danom HSP AS raskida sve sveze s ovakvim HDZ-om, kao što je Hrvatska raskinula sve sveze s bivšom SFRJ. Sve sveze raskidamo u svim gradovima, općinama u kojima surađujemo s HDZ-o, 12 županija i Gradu Zagrebu.

Svi dužnosnici HSP AS koji to ne budu poštovali 'dobit će otpusno pismo' i mogu ići u HDZ", objavljena je izjava Pere Čorića na stranicama HSP AS-a. Ovakav potez uslijedio je na prijedlog predsjednika stranke Ivana Tepeša i Čorića, nakon što je HDZ odbio izići s tom malom strankom s krajnje desnice na izbore u koaliciji na nacionalnoj razini.

Stranka u priopćenju optužuje "lijevo-liberalne medije" da su nametnuli novo vodstvo HDZ-a, HDZ pak optužuje da je zaslijepljen "crvenilom briselskih tepiha", ostale stranke iz nekoć Domoljubne koalicije, poput HSLS-a, koje su pristale na HDZ-ov regionalni princip suradnje, za to da su se "prodale za šerpu ribe", jer je HDZ, navodno, HSP AS-u nudio puno više nego njima.

HSP AS, iako politički vrlo "egzotična stranka", u posljednjem sazivu Sabora zahvaljujući Domoljubnoj koaliciji imao je čak tri zastupnika, i to Čorića kao glavnog tajnika stranke, predsjednika stranke Tepeša, te Ivana Kirina. U prethodnom sazivu Sabora imali su zastupnicu Ružu Tomašić koja je stranku i osnovala, povevši 2009. struju nezadovoljnika iz HSP-a, da bi ih napustila 2014.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.