Top News
130 prikaza

Htio je vladati kao sultan, ali narod mu je okrenuo leđa

Erdogan
Uli Deck/DPA/PIXSELL
U novom broju tjednika Express donosimo analizu izbora u Turskoj, što ovi rezutati znače za Erdogana, tko će mu u parlamentu raditi najviše problema i kakva je uopće Erdoganova budućnost

Turskom predsjedniku Erdoganu život se u prošlu nedjelju promijenio u samo deset minuta da je možda u jednom trenutku požalio što se uopće ikad ostavio nogometa koji je u mladosti igrao u prvoj ligi.

Erdoganova stranka doživjela je debakl nakon što je osvojila bitno ispod žuđene natpolovične većine, a Turska je eksplodirala od oduševljenja, vidjevši rezultate kao rušenje diktatora.

Na izbore je izašlo 85 posto građana i poručilo mu da im se ne sviđa slika predsjedničkog sustava, koji mu doslovno omogućuju sultanske ovlasti. Erdogan je svako toliko zabranjivao internetske mreže, sagradio si je predsjedničku palaču sa 1150 soba, kupio je Mercedes vrijedan pola milijuna dolara...

U novom broju tjednika Express donosimo analizu izbora u Turskoj, što ovi rezutati znače za Erdogana, tko će mu u parlamentu raditi najviše problema i kakva je uopće Erdoganova budućnost.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.