Top News
1437 prikaza

Igra se životima: Pernar nagovara ljude da se ne cijepe!

Ivan Pernar
Ivo Cagalj (PIXSELL)
Na N1 je rekao totalnu neistinu - da je "u cijelom svijetu cijepljenje dobrovoljno"

Saborski zastupnik Živog zida Ivan Pernar komentirao je za N1 aktualne političke teme, a prema onome što je sve izrekao, uglavnom bi bilo bolje da to nije činio. Na pitanje što misli kako bi se mogla osigurati bolja zdravstvena zaštita, Pernar nije izvukao argument bolje opremljenih bolnica, efikasnijih sustava, viših plaća za zdravstvene radnike, besplatnog osiguranja za sve, nego:

"Nedavno se jedan naš kolega razbolio i tražio da mu se pomogne uljem konoplje. To nije bilo moguće. Ljudima se moraju omogućiti alternativni načini liječenja. Mora se legalizirati konoplja u medicinske svrhe." I nije ga se dalo krstiti argumentom da alternativna medicina može biti samo nadopuna klasičnoj, da ne može zamijeniti medicinsku znanost.

Cijepljenje Znanost Zapad se sve manje cijepi, prijete epidemije s milijunima mrtvih

"Alternativna medicina je nekad bolja od prave. Cijela rasprava je u tome da je vama netko napunio glavu i rekao službena teorija je jedina prava", odgovorio je Pernar. Što se tiče cijepljenja, on i dalje inzistira na tvrdnjama da ono što je iskorijenilo niz bolesti po svijetu, u prvom redu dječju paralizu, nipošto nije nešto čemu bi se sam izložio. Zašto je, dakle, Pernar protiv cijepljenja?

"Zato jer je u cijelom svijetu cjepivo dobrovoljno. Ne može vas netko prisiliti da se cijepite. Jednoj sam baki dok sam radio u staračkom domu rekao da se ne cijepi i ona jedina nije dobila gripu te godine. Vi gledate stvari crno-bijelo", odgovorio je. O daljnjoj životnoj sudbini bakice nije se dalje ništa čulo. A onda je prešao na Agrokor.

"Ima jedna basna o dvjema mačkama koje su našle komad sira i tražile majmuna da pravedno presudi koliko kojoj pripada. Majmun je prepolovio sir i stavio dva komada na vagu. Jedan je bio teži pa je majmun odgrizao komad i vagao ponovno. Onda je drugi komad bio teži pa je majmun ponovno odgrizao komad i vagao... Kao i u toj priči, majmun nema biti tko drugi nego Ante Ramljak koji govori vjerovnicima da se moraju odreći potraživanja, a istodobno plaća savjetnike toliko", komentirao je.

David Icke David Icke Life Poručio Hrvatima: ‘Probudite se! Pokorili su nas ljudi gmazovi!’

Ramljaku je, međutim, ipak priznao jednu dobru stvar. "Platio je dugove malim OPG-ovima. Vlada nažalost pogoduje bankama i Ramljaku je dana mogućnost da zbog toga ide na ruku OPG-ovima i smatram da je to dobra stvar", kazao je Pernar i dodao:

"Problem Agrokora nije poslovanje pojedinih firmi nego čudan poslovni model. Najam se knjižio kao rashod za kredit. Poslovanje je negativno. Nije pitanje to kako Ramljak posluje nego hoće li vjerovnici biti isplaćeni. Za to vrijeme Ramljak i ekipa grickaju pola milijarde kuna sira... S druge strane, plasira se priča da bi, ako Agrokor ode u stečaj, svi ostali bez posla. Nama posluje u stečaju već 17 godina."

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.