Top News
1461 prikaza

Saborski 'pičvajzi': Pernar je uvijek glavni lik

Ivan Pernar
Ivo Cagalj (PIXSELL)
Skoro nijedan 'pičvajz' u Saboru ne može proči bez Pernara, bilo da ga on potakne ili ga netko potakne protiv njega

Tijekom još jedne maratonske sjednice u Saboru, ovog puta povodom onog famoznog Lex Agrokora, opet je u središte pažnje dospio zastupnik Ivan Pernar. Ovog puta ne svojom krivnjom. "Zastupnik Đakić mi s laserom ide u oči, mislim da je to sramota. Mene su iznijeli iz Sabora jer sam govorio protiv Karamarka, a ovaj čovjek mi s laserom svijetli u oči, je li to normalno?", rekao je Pernar tada predsjedavajućoj Milanki Opačić. Požalio se na HDZ-ovog zastupnika Josipa Đakića, ali Opačićka je rekla da nije ništa vidjela te da nastavi svoje izlaganje.

Pernar je već godinama slavan zbog sprječavanje deložacija, a prvi put je dospio u medije još dok je predvodio prosvjede protiv Vlade tadašnje premijerke Jadranke Kosor. Međutim, od ulaska u Sabor, dobio je pravi megafon. Iako je u ovom slučaju gdje mu drugi saborski zastupnik upire laserom u oči Pernar žrtva, činjenica je da skoro nijedan 'pičvajz' u Saboru ne može proči bez Pernara, bilo da ga on potakne ili ga netko potakne protiv njega.

Možda i najveći cirkus priredio je kada je ignorirao opomone Željka Reinera koji je pozvao saborsku stražu da prisilno udalji Pernara iz sabornice. Dok je Pernar odgovorao na pitanja medija, prišao mu je HDZ-ov Stevo Culej i oštro ga napao: "Balavac jedan, jesam ja krvave gaće po Velebitu nosao za tebe, da bi ti radio ovdje?"

Ivan Pernar u Saboru | Author: screenshot/youtube screenshot/youtube

Sukobi Pernara i Reinera počeli su još prošle godine tijekom predstavljanja zakona o izvršenju državnog proračuna za 2017. godinu. Kasno navečer, gotovo u ponoć, zatražio je Pernar stanku u raspravi jer mu je smetalo što je zakonski prijedlog o izvršenju proračuna za iduću godinu došao na red tako kasno. Napomenuo je da je bilo zastupnika voljnih za raspravu, ali da su odustali jer nisu znali da će prijedlog uopće doći na dnevni red. Traženje stanke toliko je naživciralo potpredsjednika Sabora Reinera da je Pernaru otvoreno rekao da ih vuče za nos. "Vi ste nas vukli za nos i u tom uživali", kazao je Reiner nakon što je postalo očito da će u sabornici ostati i iza ponoći. Pernar je u jednom trenutku izvukao pizzu i počeo jesti na očigled svih prisutnih. Potpredsjednik Reiner dobacio je Pernaru da je dosta tih svinjarija.

Nije Pernar ostao ni Andreju Plenkoviću dužan. Dok je Pernarov stranački kolega Branimir Bunjac otvoreno pitao premijera čiji je on projekt, Pernar je ipak bio nešto pristojniji. Jednom prilikom je poslao e-mail Plenkoviću: "Poštovani premijeru, gospođa Licul iz Rijeke me obavijestila da ju čeka tajna deložacija. Ukoliko do nje dođe, spreman sam napraviti do sad neviđeni politički incident u Saboru kako bi ukazao na taj problem."

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.