Top News
3301 prikaza

"Imamo čvrste razloge za Trumpovu smjenu"

Donald i Melania Trump
REUTERS
Bivši ministar u kabinetu Billa Clintona nabrojao je razloge za Trumpov opoziv

Postoje četiri razlog za opoziv Donalda Trumpa, a peti je na putu, rekao je bivši američki ministar rada Robert Reich. U objavi na Twitteru dao je svoje mišljenje zašto postoje četiri opravdana razloga za opoziv novog američkog predsjednika.

Reich, bivši ministar u vrijeme Billa Clintona, kaže da je Trump nevjerno ispunjavao svoje dužnosti kada je optužio bivšeg predsjednika Baracka Obamu da ga je prisluškivao. Također, Reich napominje, američki ustav zabranjuje državnim dužnosnicima primanje darova od stranih vlasti.

Hrvatska putovnica Vizni režim Top News Zbog Hrvatske EU uvodi vize Amerikancima

"Trump zarađuje ozbiljan novac od Trump International Hotela zato što strani diplomati tamo odsjedaju, a i zaradit će pozamašnu svotu novca nakon što je Kina odobrila njegove zahtjeve za registrirane zaštitne znakove", kaže Reich i dodaje da su Kinezi odobrili te zahtjeve samo zato što žele imati dobre odnose s predsjednikom. 

Nakon što je Trump zabranio dolaske iz šest, većinom muslimanskih zemalja, Reich kaže da je time prekršio prvi amandman američkog ustava koji zabranjuje uspostavljanje službene državne religije i zabranjuje ograničavanje slobodnog iskazivanja religioznosti. Trump se redovito svađao s novinarima, a jednom prilikom je išao tako daleko da je zabranio pristup nekim novinarima zato što mu se nije svidjelo kako pišu o njemu.

Reich kaže da to krši ustavne amandmane o slobodi tiska, prenosi britanski Independent.

Robert Reich, bivši ministar rada | Author: Wikipedia Wikipedia

Na kraju, piše Reich: "Treći članak, točka treća Ustava definira izdaju Sjedinjenih Američkih država kao pomaganje neprijateljima i prihvaćanje njihovih vrijednosti. Sve više dokaza izlazi na vidjelo koji pokazuju da je Trump surađivao s ruskim operativcima kako bi pobijedio na izborima 2016. godine".

Trump je redovito nijekao bilo kakve razgovore s ruskim dužnosnicima tijekom predsjedničkih izbora, ali nedavno je otkriveno da se susreo s ruskim veleposlanikom na vrhuncu kampanje za predsjednika.

"Više nije pitanje postoje li razlozi za opoziv. Praktično je pitanje političke volje. Sve dok republikanci imaju većinu u donjem domu parlamenta, Trump je siguran. To je još jedan razlog zašto je važno da preuzmemo većinu na izborima iduće godine", zaključio je Reich.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.