Top News
7267 prikaza

ISIL luduje: Objavili kuharicu za ljudsko meso

Islamska država
Day Donaldson/ CC BY 2.0
Kako najmoćnija teroristička organizacija na svijetu gubi teritorij, tako pribjegavaju sve ekstremnijim metodama

Kad čovjek pomisli da zvjerstva Islamske države ne mogu više nikoga šokirati, otkrije se neki novi ili manje poznati detalj koji pokazuje koliko daleko su spremni ići. Naime, kako tvrdi šef britanskog think-tanka Quilliam Foundation, u ISIL-ovim školama otkrili su detalje za jedenje ljudskog mesa. "Pokušavaju dati teološke argumente za jedenje ljudskog mesa, ako vlada nestašica hrane", rekao je Haras Rafiq za Daily Record.

"Čak i daju savjete koje dijelove tijela pojesti i na koji način ih pripremiti", dodaje Rafiq. On napominje da je to relativno nov razvoj događaja u toj terorističkoj organizaciji koja koristi fundamentalistički pristup religiji za opravdavanje vlastitih postupaka.

Kako napominje ovaj škotski tabloid, nedavno su se pojavile vijesti i da su ISIL-ovi militantni na prevaru nagovorili majku da pojede ostatke vlastitog sina. Glasine kažu da je neimenovana majka hrabro otišla u sjedište militanata kako bi saznala gdje je njen sin nakon što su ga ISIL-ovci zarobili. Rekli su joj da bi trebala nešto pojesti prije nego što vidi svog sina zato što je on otputovao na dalek put. Kad se najela, priopćili su joj da je njen sin ubijen i da je ona upravo pojela njegove ostatke.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.