Top News
177 prikaza

ISIL preuzeo odgovornost za masakr u Parizu: “Ovo je tek početak!”

ISIL-ovi militanti
Wikipedia
U priopćenju islamske države stoji kako su teroristi ciljano gađali francusku prijestolnicu Pariz koju su nazvali "metropolom abominacije i perverzije"

Odgovornost za pokolj u Parizu preuzela je teroristička skupina ISIS. U napadima u petak u francuskoj prijestolnici teroristi su ubili najmanje 120 ljudi, ranili još 200, a jedna od meta bio im je Stade de France i 80.000 ljudi na tribinama.

ISIS je objavio priopćenje u kojima preuzima odgovornost za kukavički napad u Parizu u petak navečer, a Guardian je objavio cijelu izjavu na francuskom jeziku. U priopćenju stoji kako su teroristi ciljano gađali francusku prijestolnicu Pariz koju su nazvali "metropolom abominacije i perverzije".

“Osmero braće nosilo je pojaseve s eksplozivom i puške u srcu francuske metropole. Stade de France bio je meta napada, kao i koncertna dvorana Bataclan gdje su stotine idolopoklonika sudjelovali u perverziji”, objavila je Islamska država.

Teroristi tvrde kako su napadom na Francusku, koja im je jedna od glavnih meta, odgovorili na uvrede protiv proroka Muhameda te na zračne napade koje je Francuska izvela na teritoriju koji kotnrolira tzv. Islamska država. 

Zaprijetili su kako isti scenarij čeka sve koji slijede Francusku.

“Hvalili su se borbom protiv Islama u Francuskoj i gađali Muslimane u Kalifatu svojim avionima. Ovaj napad je tek početak oluje”, prijete teroristi.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.