Top News
230 prikaza

ISIL prijeti Europi i SAD-u: “Tako nam Boga, imat ćete dan poput Pariza”

Napadi u Parizu
Reuters/Pixsell
Prijetnje su upućene zemljama koje sudjeluju u napadima na Siriju

Islamska država upozorila je u novoj video poruci u ponedjeljak da će zemlje koje sudjeluju u zračnim napadima na Siriju doživjeti istu sudbinu kao Francuska, i prijete napadom na Washington.

"Govorimo zemljama koje sudjeluju u križarskim napadima: Tako nam Boga, imat ćete dan, uz Božju pomoć, poput Francuske, tako nam Boga,  pogodili smo Francusku u samo središte u Parizu,  zaklinjemo se da ćemo pogoditi Ameriku u njezino središte u Washingtonu", rekao je muškarac u maskirnoj odori s turbanom na video snimci i na kojoj je pisalo da je to  "Al Garib  alžirski" i dodao: "Zaklinjem se Bogom, pogodit ćemo Ameriku na njezinu tlu. Osvojit ćemo Rim". 

Zasad se ne može provjeriti autentičnost video snimke, za koju se tvrdi da je djelo pripadnika Islamske države u iračkoj pokrajini Salahudin, sjeverno od Bagdada.

"Al Garib alžirski "  također je upozorio Europu u video snimci da slijede novi napadi.

"Govorim europskim zemljama da stižemo,  stižemo s eksplozivnim napravama, dolazimo s pojasevima eksploziva i pištoljima s prigušivačima  i nećete nas moći zaustaviti jer smo danas mnogo jači nego prije", rekao je.

Očito se referirajući na bečke međunarodne razgovore o kraju rata u Siriji, drugi muškarac identificiran na video snimci kao "Al Karar irački" poručio je francuskom predsjedniku Francoisu Hollandeu "mi smo odlučili pregovarati s tobom u rovovima a ne u hotelima". 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.