Top News
119 prikaza

ISIL: Putinovi avioni raznijeli centar za obuku terorista

Ruski napadi na mete islamske države u Siriji
Twitter/ Die Welt
Rusija navodno planira i kopnene napade, u kojima će joj se pridružiti i Iranci, a planira dodatno pojačavati zračne napade

Ruski avioni u posljednja su 24 sata izveli novih dvadeset zračnih napada u Siriji i tom su prilikom pogodili desetak meta islamske države. 

Među uništenim metama je kamp za obuku terorista, te tvornica za proizvodnju pojaseva koje bombaši samoubojice koriste za opasavanje bombama i eksplozivom. 

"Prouzrokovali smo značajnu štetu na njihovoj infrastrukturi koju koriste za pripreme terorističkih akcija", priopćilo je rusko ministarstvo obrane.

Sirijska opozicija je potvrdila da su se sinoć dogodili napadi na Rakku, koja se smatra glavnim uporištem i de fakto glavnim gradom islamske države, ali nisu mogli potvrditi jesu li napade izvršile ruske snage.

Inače, prema pisanju svjetskih medija, Vladimir Putin priprema konačno uništenje islamske države, pa su se tako pojavile informacije kako uskoro u Siriju šalje čak 150.000 vojnika.

Rusija navodno planira i kopnene napade, u kojima će joj se pridružiti i Iranci, a planira dodatno pojačavati zračne napade.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.