Top News
919 prikaza

Ivanka Trump:"Nisam znala da se to ne smije"

Ivanka Trump i Jared Kushner
JONATHAN ERNST/REUTERS/PIXSELL
Svi oni silni napadi na Hillary Clinton mogli bi se aktualnom američkom predsjedniku obiti o glavu

Demokrati su u utorak zatražili istragu slučaja navodnog prošlogodišnjeg korištenja privatne pošte za vladine poslove Ivanke Trump, kćeri američkog predsjednika Donalda Trumpa i savjetnice Bijele kuće.

Bijela kuća je pregledom mailova Ivanke Trump otkrila da je ona koristila svoju privatnu poštu više od sto puta kako bi kontaktirala druge službenike Trumpove administracije, izvijestio je Washington Post.

Suočena s izvještajem iz Washington Posta, objašnjenje s njezine strane glasilo je ovako:Nije znala da je to pogrešno! Evo ključnih isječaka iz priče Washington Posta:

Novinar CNN-a Jim Acosta i Donald Trump ODNIO POBJEDU Top News Može li CNN pobijediti Trumpa na sudu? Izgleda da može

"Neki su asistenti bili zaprepašteni količinom poruka koje je Ivanka Trump slala sa svojeg osobnog e-maila, a zatečeni su njezinim odgovorom.

"Trumpova kćer rekla je da nije bila upoznata s pojedinostima i pravilnikom", kažu upućeni.  

Peter Mirijanian, glasnogovornik njezinog odvjetnika Abbe Lowella, rekao je nešto slično nakon što je priča u novinama objavljena.

"Prilikom prelaska u Bijelu kuću, gospođa Trump ponekad je koristila svoj privatni račun, gotovo uvijek za logistiku i komuniciranje s obitelji, dok nije dobila smjernice", rekao je Mirijanian.

Sad se svi pitaju kako je to moguće? Kako Ivanka Trump nije znala - čak i prije nego što joj je Bijela kuća pružila "smjernice" - da je korištenje privatnog računa e-pošte za obavljanje službenih poslova jedno veliko ne-ne!?

Korištenje privatnog računa za vladine poslove može potencijalno narušiti zakon koji zahtijeva zaštitu svih predsjedničkih prepiski. 

Republikanski američki predsjednik Donald Trump osudio je u više navrata korištenje privatnog servera za elektronsku poštu za vladine poslove Hillary Clinton, njegove demokratske protivnice na predsjedničkim izborima 2016., kad je bila državna tajnica i obećao da će istražiti njezin ured, podsjeća Hina.

Novinar CNN-a Jim Acosta i Donald Trump Sloboda medija Life Najomraženiji: Ovo je novinar kojeg Trump ne može smisliti

Osim što joj je Trump predbacivao korištenje privatnog servera, brojni aktivisti su tvrdili da je bivši šef FBI-a James Comey odlučio rezultate predsjedničkih izbora kad je obavijestio Kongres da nastavlja s istragom oko Hillarynih e-mailova. Comey je napisao da novootkrivene poruke na laptopu Anthonyja Weinera, bivšeg supruga Clintoničine pomoćnice Hume Abedin, možda mogu biti relevantne za istragu o tome jesu li Clintonica ili njeni bliski suradnici pogrešno baratali tajnim podacima dok je ona bila ministrica vanjskih poslova. E-mailove nije slala ni primala sama Clintonica, ali zbog viška opreza Comey je obavijestio Kongres. Na kraju se ispostavilo da je riječ o starim e-mailovima koje su već ranije pregledali. Međutim, ako pitate najgorljivije pobornike Hillary Clinton oni će vam bezrezervno promovirati tezu da je Comey tim potezom odlučio izbore.

Američki zastupnik Elijah Cummings, vodeći demokrat Odbora za nadzor i vladine reforme rekao je da će odbor istražiti komunikacije Bijele kuće kada demokrati preuzmu Predstavnički dom Kongresa u siječnju.

Mike Pence i Donald Trump BOŽJI RATNIK Top News U Bijeloj kući postoji osoba koja je opasnija od Trumpa

"Planiramo nastaviti s našom istragom američkih saveznih propisa i želimo znati je li Ivanka djelovala u skladu sa zakonom", navodi se u priopćenju njegovog ureda i dodaje da je istraga o komunikaciji unutar Bijele kuće započeta prošle godine, ali da su je obustavili republikanci koji trenutno kontroliraju odbor. 

Peter Mirijanian, glasnogovornik odvjetnika Ivanke Trump Abbea Lowella, rekao je za Washington Post da je korištenje privatne pošte Ivanke Trump različito od slučaja s Hillary Clinton jer nije bilo privatnog servera, da nijedna poruka nije sadržavala povjerljive informacije te da se to dogodilo prije nego što je Ivanka bila svjesna saveznih propisa.

Dodao je i da su svi mailovi povezani s vladinim poslovima stavljeni prije nekoliko mjeseci na raspolaganje s drugim zapisima Bijele kuće, prenosi Hina.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.