Top News
704 prikaza

Izjave zagrebačkog gradonačelnika: "Kao žabac sam se naduo"

Milan Bandić
Sanjin Strukić (PIXSELL)
Zagrebački gradonačelnik već godinama je poznat po svojim iznimno osebujnim izjavama za javnost

Ekskluzivna vijest od presudne važnosti za Hrvatsku je činjenica da je Drugi svjetski rat završio, uvjeren je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Na tiskovnoj konferenciji u ponedjeljak, Bandić je predstavio čak i proglas kojim obavještava Hrvatice i Hrvate da je rat gotov.

"Ja zagovaram zajedništvo i jedini to mogu napraviti u Hrvatskoj", rekao je Bandić. 

Takve, u najmanju ruku neobične, izjave Bandiću nisu nepoznate. U svrhu političke kampanje imao je mnoge izjave koje su začudile, a ponekad i nasmijale, hrvatsku javnost.

Primjerice, u predsjedničkoj kampanji 2009. godine, Bandić je prilikom postavljanja vijenca pripadnicima 108. brigade HVO-a u Brčkom poskliznuo se i pao

Po spomeniku napadao je obilat snijeg, a zagrebački gradonačelnik izuo se kako se ne bi poskliznuo. Međutim, čak ni takav potez nije mu pomogao jer čim je zakoračio na spomenik, završio je u snijegu.

Zagrebački gradonačelnik imao je mnoštvo jako upečatljivih izjava tijekom svoje političke karijere, ali zasigurno je jedna od najpamtljivijih ona iz siječnja 2013. godine. Tada je Zagreb imao problema s povijesno velikim padalinama, a snježno nevrijeme zakovalo je prometnice. "Zar bih ja trebao kao Batman loviti pahulje po gradu prije nego što padnu na pod!? Polizat ćemo zagrebački asfalt i pojesti snijeg. Govorim figurativno, da se ulovi", rekao je Bandić okupljenim novinarima.

Nekoliko godina ranije, izgrađeni su najskuplji wc-i u Hrvatskoj. Dva zahoda na okretištima tramvaja Dubec i Dubrava koštala su oko milijun i pol kuna. Bandić je rekao da su trebali biti ranije dovršeni, ali više mu je smetala sofisticiranost ulaska. "Žao mi je da moje kumice iz Čučerja moraju završiti informatički tečaj da bi ušle u taj WC. Kaj one znaju kaj znači push!", ispričao je tom prilikom zagrebački gradonačelnik.

2007. godina obilježila je afera Vrbani III. Novoizgrađene stambene zgrade imale su velikih problema s nedostatkom pitke vode. Stanari su krivili izvođače radova, izvođači grad Zagreb, a Milan Bandić stao je u obranu Grada. Bandić je tih dana obilazio zagrebačke hidrante kako bi pokazao da je sva voda iz vodovoda sigurna za ljudsku upotrebu. "Kao žabac sam se napuhao ispijajući zagrebačku vodu da dokažem da je zdravstveno ispravna", komentirao je jednom prilikom tu turneju Bandić.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.