Top News
100 prikaza

Josipović je ključ za novi mandat SDP-a

Naprijed Hrvatska
Slavko Midžor/PIXSELL
Novi broj tjednika Express donosi predviđanja o novoj stranci Ive Josipovića i njegovoj šansi da formira sljedeću ljevičarsku vladu

Posljednjih godina imali smo Laburiste, ORaH i Živi zid. Stranke koje su se naglo pojavile i zauzele treće mjesto popularnosti. Ivo Josipović je, čini se, sljedeći na redu, sa svojom strankom Naprijed Hrvatska.

Ono što njemu ipak više ide u koristi jest to što je već privukao određeni broj stranaka koje su sve nezadovoljnije radom SDP-a. A s potonjima bi naknadno mogli stvoriti veliku koaliciju nakon što HDZ, kao što je prilično izvjesno, osvoji veći broj glasova na predstojećim izborima.

Ako bivši predsjednik u sedam mjeseci uspije svoju stranku Naprijed Hrvatska pogurati na mjesto Živog zida, ljevica će dakle moći, unutoč većem broju glasova HDZ-a, formirati još jednu vladu.

U novom broju tjednika Express pročitajte zašto je Ivo Josipović stranku osnovao u upravo savršenom trenutku i kolike su šanse da njegova stranka, za razliku od mnogih drugih posljednjih godina, ne padne s trećeg mjesta popularnosti u kratkom roku?

  • Avatar una1
    una1 13:21 07.Lipanj 2015.

    U ovom trenutku se čini kako Josipović nije "opasnost" SDP-u,ali treba biti vrlo oprezan u toj procjeni.