Top News
1582 prikaza

Jozo, normalna djeca se ne igraju sa slovom U

Jozo Dragić
Dino Stanin (PIXSELL)
Minoriziranje skandala u zadarskoj školi riječima da je riječ o dječjoj igri dugoročno je opasna stvar

Da priča o učenici koju je kolega iz razreda žigosao slovom U u Ekonomsko-birotehničkoj školi u Zadru ne ostane samo skandal, već postane bizarna situacija pobrinuo se ravnatelj škole Jozo Dragić. Njegove reakcije nakon što je priča dospjela u medije bile su najblaže rečeno neumjesne, gdje je čovjek, među ostalim, uspio izvaliti da je to bila dječja igra.

Kada netko tko radi u školi i aktivno sudjeluje u odgoju djece za ovakvu stvar kaže da je dječja igra svakome u Ministarstvu obrazovanja bi se trebao upaliti alarm. Minoriziranje ovog skandala tako da ga se proglasi dječjom igrom govori da ta osoba ne može i ne smije raditi s djecom. Zna se što su dječje igre i zna se da se normalna i pristojna djeca ne igraju sa slovom U.

Osim toga, poruka koju ravnatelj Dragić šalje učenicima time što banalizira cijelu priču dugoročno je vrlo opasna. 

Loibacher Feld, Bleiburg, 12.05.2018. 'U' Verboten! Top News Mali vodič: Koliko će koštati ustaševanje na Bleiburgu

Dragić im za početak poručuje da će proći nekažnjeno za stvari koje su kazneno djelo, jer ovo je kazneno djelo koliko god on to pokušavao okarakterizirati kao neki glupi nestašluk. Osim toga, ravnatelj, ali i profesori u školi bi se trebali zapitati otkud učeniku u srednjoj školi ideja da se iscrta baš slovo U? Zašto ne slovo B, ili C, ili L? Odgovor na pitanje je naravno jasan, ali kako je moguće da prosvjetni radnici u tome ne vide problem?

No, ni tu nije kraj cijelog ovog cirkusa. Ravnatelj u petak kaže da nije on izjavio da je to dječja igra, nego su mu to djeca rekla, te da su djeca od njega tražila da ne zove policiju i hitnu. Drugim riječima, djeca su odlučila što treba raditi. Čak i da sad zaista zanemarimo incident, u kakvoj to školi djeca govore ravnatelju što treba raditi?

I još jedna stvar koju ravnatelj Dragić uporno ignorira je činjenica da kao ravnatelj škole mora zaštiti djecu koja idu u njegovu školu. Sramotno je da ravnatelj nije u stanju izgovoriti riječ isprike prema učenici i njezinoj obitelji, pa makar reda radi, a kamoli primjereno reagirati i obećati svu pomoć djevojčici koja sad dobiva prijetnje.

Za kraj, pokušajte zamisliti da je netko u školi žigosao dijete premijera ili predsjednice. Samo zamislite kako bi cijela priča izgledala, kako bi završila i što bi rekao ravnatelj.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • vjaceslav 06:00 11.Veljača 2019.

    u međuvremeno se saznalo da je mlada albanka ustaški fan - za facebook se slikala u ustaškoj majici! nakon kineskih ustaša dobili smo i albanske!

  • Milan.banijac 08:49 09.Veljača 2019.

    OSUĐUJEM OVU POJAVU U SVAKOM SMISLU. VIDIO SAM NA TV KAD JE PUPI KOMENTIRAO OVU POJAVU. PRVO KAD ON IZIĐE ZA GOVORNICU U SABORU ON DESNOM RUKOM ODNOSNO KAŽIPRSTOM KAO PRIJETI, NIJE LIJEPO VIDJETI,. DRUGO, PROSLAVA EXYU BLAGDANA 27. SRPNJA ... prikaži još!JA U DONJEM LAPCU I OSTALIM MJESTIMA SRPSKE MANJINE VIDE SE KOKARDE I PJEVAJU ČETNIČKE PJESME. ŽIVE OVDJE, A NEMOGU SMISLITI HRVATSKU DRŽAVU. MISLIMA DA JE NJIMA TO NAJTEŽE.

  • Bukara11 06:51 09.Veljača 2019.

    A što ćemo sa slovom P ili K ili J?