Top News
17237 prikaza

Dosje Daruvarac: "Vi ste nitko i ništa, pi*ke jedne!"

Darko Kovačević
Dino Stanin (PIXSELL)
Zadarski nasilnik ima dugu povijest prijetnji, premlaćivanja, prekršaja i izbjegavanja pravde

Dug je niz njegovih nedjela zbog kojih je postao stari “znanac” zadarske policije. Unatoč mnogim deliktima za koje je uredno prijavljivan, stječe se dojam da se često izvlačio nekažnjeno ili neadekvatno kažnjavan. Slično je bilo i nakon posljednjeg premlaćivanja 18-godišnje Zadranke.  

Zbog posljednjeg slučaja prijetnje te premlaćivanja i teškog ozljeđivanja 18-godišnje Zadranke, Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je protiv Daruvarca još krajem srpnja podiglo optužnicu.

Daruvarca se tereti da je 28. svibnja 2018. u jedan ugostiteljski objekt u Zadru donio ručnu bombu s ciljem da zastraši 18-godišnju djevojku.

- Ako me prijaviš policiji, završit ću u zatvoru, ali kad izađem, ubit ću tebe i tvoju obitelj - prijetio je Kovačević istoj djevojci, koju je sljedećeg mjeseca brutalno prebio. Prema istoj optužnici, Daruvarca se tereti da je 13. lipnja 2018., oko 21 sat, 18-godišnjakinju nakon što je došla u kafić udario rukom u potiljak i otišao za njom u toalet optužujući je za varanje.

U namjeri da je teško ozlijedi, nastavio ju je udarati šakama po glavi, a kad je djevojka pobjegla u drugi toalet, ušao je za njom i udarao je šakama u lice uhvativši je potom rukama za kosu i nekoliko puta njezinom glavom udario o umivaonik tolikom silinom da ga je razbio.

Darko Kovačević Kolumna Top News Stvari stoje ovako: U Hrvatskoj je prihvatljivo tući žene

Slomio joj je kosti lica, nosnu kost, izbio više zuba, rasjekao usne... U optužnici je Općinskom sudu u Zadru tad predloženo da se protiv okrivljenog Daruvarca produlji istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Sudski postupak nije okončan, a isteklo je šest mjeseci, koliko maksimalno može biti u pritvoru za to kazneno djelo, pa ga je zadarski sud krajem prošlog tjedna morao pustiti na slobodu.

Da je odvjetništvo podiglo optužnicu zbog pokušaja ubojstva, za što su imali elemenata, prema mišljenju nekih uglednih odvjetnika, Daruvarac bi mogao biti u istražnom zatvoru godinu dana i dotad bi sud možda donio provstupanjsku presudu.

Nasilni Daruvarac je svoju brutalnost prema djevojkama iskazivao i ranije. Tako je početkom prosinca 2012. u Zadru jedne večeri nešto prije pola noći u jednom kafiću nasrnuo na vlasnicu s kojom je bio u vezi. Napao ju je bez ikakva razloga. Udarao ju je šakama po glavi i cijelom tijelu. Srušio ju je na pod i potom je, držeći je za ruke, vukao po podu kafića.

Mafija, ilustracija Smrt u noći Life Kako su ubijeni najveći mafijaši Balkana

Zadarski policajci ubrzo su pronašli nasilnika i već ga sljedećeg dana priveli na Prekršajni sud u Zadru, no, kako neslužbeno doznajemo, sud ga je istog dana, odmah nakon saslušanja, pustio na slobodu.

O kakvom se nasilniku radi govori i slučaj iz travnja 2012. Oko dva ujutro Daruvarac je vidno pijan svratio u noćni klub Noir. Uznemiravao je goste pa ga je vlasnik kluba izveo van. Daruvarac je odmah dohvatio betonski blok i razbio poveća ulazna staklena vrata. Zaposlenicima je prijetio ubojstvom. Ubrzo je uhićen.

Izmjerili su mu oko 1,3 promila alkohola u krvi. Priveli su ga na Prekršajni sud, koji ga je ponovno pustio na slobodu. Zbog ljubomore Daruvarac je sredinom studenog 2008. na cesti Fiat Puntom presreo dečka bivše djevojke te ga bez riječi počeo udarati šakama po glavi. Daruvarcu je tad pomagao i prijatelj, koji ga je nasilno ugurao u vozilo odvezavši ga do jedne kuće u Hatzovoj ulici, gdje su ga nastavili maltretirati. Daruvarac i prijatelj “zaradili” su kaznene prijave za protupravno oduzimanje slobode i prijetnju. Mladić je zbog ozljeda završio u zadarskoj Hitnoj, a Daruvarac je otišao na provod u noćni klub.

Sredinom travnja 2008. Daruvarac je jedne večeri u noćnom baru Cayman na Trgu pet bunara u Zadru bez ikakva razloga šakama nasrnuo na dvojicu maloljetnika. Krvavi su završili na Hitnoj. Tri dana kasnije Daruvarac je “zaradio” kaznenu prijavu za nasilničko ponašanje.

- Znate vi mene, znate vi tko sam ja, nemojte me zajebavati, vi ste nitko i ništa, pi**e jedne - grmio je Daruvarac i na zadarske policajce početkom travnja 2014. godine. Tad su ga oko pola noći uspjeli pronaći nakon bijega automobilom. Odgurnuo je policajce i dao se u bijeg. Ubrzo je uhićen i vezan te priveden u policijske prostorije. I ovaj put je Daruvarac “zaradio” prijave za niz prekršaja.

Zadrani su i jučer prosvjedovali protiv pravosuđa koje štiti nasilnike. Ostavili su osmrtnicu i zapalili lampaše za hrvatsko pravosuđe. Obratila im se i majka žrtve.

- Počinitelj pije kavu na Kalelargi, dok je ona zatvorena doma. Dijete prisiljavaju da odustane od iskaza. Želim vam zahvaliti jer ste podigli moje dijete svojom podrškom i spasili je od smrti - govorila je kroz suze.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • BESTpartizan 11:30 20.Prosinac 2018.

    tko je on?n boji se nikoga jer ga štiti korumpirano rvacko pravosuđe