Top News
638 prikaza

Kad je Milanović krenuo u bombardiranje Turudića, ostvarena je veza s Linićem

U novom broju tjednika Express Rašeta donosi priču pozadinu iznenađujućeg događaja iz Ureda šefa DORH-a, u utorak 4. lipnja. Tada su se s Turudićem sastali dužnosnici iz bivše vlade SDP-a. Zašto?!

U novom broju tjednika Express Boris Rašeta donosi priču o pozadini iznenađujućeg događaja iz Ureda šefa DORH-a, u utorak 4. lipnja. Tada su se s Turudićem sastali dužnosnici iz bivše vlade SDP-a. Zašto je Turudić primio Slavka Linića, bivšeg Linićeva pomoćnika u Milanovićevoj Vladi Branka Šegona, i Tihomira Kralja, pomoćnika šefice Porezne uprave Nade Čavlović Smiljanec koja je u prosincu 2022. pravomoćno osuđena na godinu dana zatvora zbog odgode naplate poreznoga duga osječkom poduzetniku Željku Bilošu? I kakve sve to skupa ima veze sa Zoranom Milanovićem?
Zoran Milanović, Slavko Linić, Branko Šegon, Tihomir Kralj već se deset godina nalaze u tinjajućem sukobu koji je gotovo zaboravljen ali je interes za nj obnovljen deputacijom u DORH do koje je, kako je službeno rečeno, “došlo na inicijativu Šegona, Kralja i Linića”, objašnjava Rašeta u novom Expressu.

Rašeta podsjeća kako je u razdoblju između 2011. i 2016. Slavko Linić zatražio provjeru tvrdnji da je policijski Uskok provodio istragu nad njim. Linić je tvrdio da posjeduje dokument koji dokazuje da je istragu naredio tadašnji šef te ustanove, načelnik Mario Bertina, ali da je istraga vođena i nad članovima njegove obitelji i prijateljima.

Prema Linićevu mišljenju, riječ je bila o organiziranoj akciji koju su protiv njega poveli tadašnji predsjednik Vlade Zoran Milanović i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić. Zbog toga je zatražio i prijam kod Ostojića, koji je sve negirao.
I Linić je protiv Milanovića iznosio teške optužbe. Među ostalim, tvrdio je da je Milanovićev prijatelj Siniša Petrović, tadašnji predsjednik Nadzornog odbora INA-e, opstruirao plaćanje poreza INA-e državi (oko 200 milijuna kuna) te da je dao suglasnost Mađarima za gašenje rafinerija u Sisku i Rijeci.

Je li spomenuta trojka tražila zapise o istragama protiv sebe ili su, kako se načulo, došli potaknuti Turudićevu istragu protiv Milanovića, pita se Rašeta, pa otkriva da su prvi kontakti između šefa DORH-a i dvojca Linić/Šegon uspostavljeni kada je Turudić ušao u izbor za tu funkciju, a Milanović krenuo s objavljivanjem serijala kompromata o sucu koji se druži s krimosima i pulen je šefa HDZ-a.

Cijeli tekst možete pročitati OVDJE

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.