Top News
114 prikaza

Karamarko: "Odlazim iz Vlade, neka odu i Petrov i Orešković"

Tomislav Karamarko
Robert Anić/PIXSELL
Tomislav Karamarko objavio je odluku koja se očekivala od početka tjedna

Zadovoljan sam i nezadovoljan onim što je reklo Povjerenstvo za sukob interesa. Mislim da je odluka isforsirana pritiskom i na Upravom sudu ću je pobiti. Ne mogu se složiti s odlukom Povjerenstva. Dobivam brojne poruke potpore, rekao je Tomislav Karamarko na izvanrednoj konferenciji za novinare u središnjici stranke gdje je komentirao odluku Povjerenstva, ali i objavio kako je dao ostavku na mjesto potpredsjednika Vlade.

"Odluka o ostavci donosena je prije tjedan dana i nema veze s odlukom Povjerenstva", rekao je Karamarko.

Rekao je i da je dao ostavku na mjesto potpredsjednika Vlade i da se ide u preslagivanje Vlade. Pozvao je i Tihomira Oreškovića i Božu Petrova da daju ostavke i da se ova situacija konačno završi.

"Ova disfunkcionalnost je neodrživa", rekao je Karamarko. 

"Odluka o ostavci je donesena prije tjedan dana i objavljena je prije dva dana na Predsjedništvu stranke", rekao je Karamarko. 

"Odluka o ostavci je nastala kao posljedica odnosa u Vladi. To je to, a ovo je nešto drugo, borit ću se svakako do kraja", rekao je Karamarko. 

"Neko vrijeme razgovaramo s potencijalnim političkim suradnicima. Pregovori idu dobro. Pozivam sve zainteresirane političke faktore u državi da pronađemo četiri pet stvari oko kojih ćemo postići dogovor i prestanemo se baviti nevažnim stvarima i počnemo se baviti gospodarstvom", rekao je Karamarko. Uvjeren je da će uspjeti sastaviti novu vladu. 

"Ovo je simbolični čin, htio sam reći i drugima dajte i vi ostavku, prestanite se svađati i dajte mjesta novim ljudima", rekao je Karamarko i tako odgovorio na pitanje zašto je dao ostavku, ako će i on u četvrtak pasti s Oreškovićem ako se premijeru izglasa nepovjerenje

Potpredsjednik Vlade Božo Petrov je izjavio da su dvije moguće opcije za rasplet krize - ili ostanak sadašnje Vlade premijera Tihomira Oreškovića ili novi izbori, pri čemu je ponudio svoju ostavku ako će to sačuvati Oreškovićevu Vladu.

Petrov je na konferenciji za novinare u Banskim dvorima rekao kako postoje dvije opcije: ova Vlada na čelu s Oreškovićem ili novi izbori. "Ja sam spreman dati ostavku ako će to tražiti HDZ, kao cijenu da Orešković ostane predsjednik Vlade", kazao je.

Pozvao je HDZ da povuče svoj prijedlog za opoziv premijera Oreškovića, o kojem bi se u četvrtak trebalo glasovati u Hrvatskom saboru, dodavši kako je odluka Povjerenstva za sukob interesa da je Tomislav Karamarko bio u sukobu interesa zbog slučaja "Drimia" potvrdila "ono na čemu smo inzistirali".

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar indoda
    BMKZS 19:01 15.Lipanj 2016.

    Koji tupav potez u obliku prozirnog igrokaza za koji svi znamo kako je to bez veze, budući da ide na rušenje premijera kojeg je sam postavio, a time i rušenja cijele vlade,...allooo!:P