Top News
605 prikaza

Klemmov posao iz snova - za 658.000 kuna čuvat će Ministarstvo branitelja

Josip Klemm
Robert Anić (PIXSELL)
Klemm je bio, uz Đuru Glogoškog, jedan od vođa braniteljskog prosvjeda ispred Ministarstva branitelja dok ga je vodio SDP-ovac Predrag Matić

Radili bismo profesionalno kao i uvijek, odgovara nam Josip Klemm na pitanje kako bi se ponašao da mu pred Ministarstvo branitelja dođe stotine prosvjednika.

Klemm je bio, uz Đuru Glogoškog, jedan od vođa braniteljskog prosvjeda ispred Ministarstva branitelja dok ga je vodio SDP-ovac Predrag Matić. Prosvjed je prestao nakon 555 dana, kad je ministar postao HDZ-ovac Tomo Medved.

Šator u Savskoj | Author: Borna Filic (PIXSELL) Borna Filic (PIXSELL)

Sad će Klemmova tvrtka Klemm sigurnost biti u drugačijoj ulozi. Potvrđeno nam je da će sljedećih pola godine upravo njihovi zaštitari čuvati Ministarstvo branitelja i Ministarstvo socijalne skrbi, koja su na istoj adresi. Zamijenili su dosadašnje zaštitare Sokol Marića.

Sam Klemm nam je rekao da su dali najjeftiniju ponudu i pobijedili konkurenciju.

Šest mjeseci posla Ministarstvo branitelja će platiti 658.000 kuna s PDV-om (527.174 kune bez poreza). Ministarstvo je inače procijenilo da će morati platiti zaštitarsku uslugu 565.000 kuna bez PDV-a.

Kako su nam potvrdili u ministarstvu, Klemm sigurnost dala je jeftiniju ponudu od konurenata Sokola Marića, državne AKD zaštite i Sigurnosti iz Osijeka.

"Uvest ćemo nove standarde sigurnosti", kaže Klemm.

Kakav bi naputak dao svojim ljudima da prosvjednici ne puštaju ministra u zgradu ili ga vrijeđaju, pitamo ga.

"Nije istina da je Matiću bilo tko branio ulazak u zgradu. Tada intervenira policija. Širilo se puno laži, ali prosvjed je bio legalan i sad sve polako pada na sudu", kaže nam Klemm.

Klemmovi zaštitari još nisu preuzeli čuvanje zgrade, ali to bi se trebalo dogoditi svaki dan.

Tvrtka Josipa Klemma ima ubrzani rast prihoda iz godine u godinu. Lani su uprihodovali 106 milijuna kuna, od čega je dobit 15,6 milijuna kuna. Klemm je pod udarom Uskoka i zbog utaje poreza. I na prethodnom natječaju je Klemm dao jeftiniju ponudu, ali tada nije izabran jer nije zadovoljio formalne uvjete.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.