Top News
12365 prikaza

"Kolarić će smijeniti i Beru, ali on to ne kuži"

Aleksandra Kolarić
Luka Stanzl (PIXSELL)
Milanka Opačić je smijenjena samo nekoliko dana nakon što je to u jednom tjedniku predložila Aleksdandra Kolarić

Smjene koje su se u utorak dogodile u SDP-u izazvale su čitav niz reakcija članova, koji potez predsjedništva, odnosno Davora Bernardića da sa njihovih funkcija smijeni Milanku Opačić i Miranda Mrsića vide kao odmazdu zbog kritika koje su mu uputili nakon prvog kruga lokalnih izbora.

Ivica Relković Bivši guru Top News 'Most je ratničkom retorikom doveo HDZ do pobjede'

Jedini koji je glasao protiv njihove smjene bio je Peđa Grbin, a kako piše Jutarnji list, glasao je tako iz 'principijelnih razloga, jer je Bernardić natrag u stranku primio Aleksandru Kolarić koja je bila izbačena iz istih razloga". Upravo je Kolarić ovih dana u intervjuu za Globus rekla kako Milanku Opačić treba smijeniti i njena se smjena nedugo nakon toga uistinu dogodila.

Prema pisanju Jutarnjeg lista, Aleksandra Kolarić će se kandidirati za predsjednicu zagrebačkog SDP-a, ali to bi mogao samo biti korak prema njenom konačnom cilju kojeg je u jednom intervjuu i najavila, a to je da će se povratkom u stranku kandidirati za predsjednicu SDP-a.

"Nije se ona vratila u SDP zato jer voli stranku, već da ostvari svoje ambicije. Bero se okružio klikom koja je sklona Kolarićki već duže vrijeme i ne vidi da će i on doći na red, samo neka joj se za to ukaže prilika. Kolarićka će biti ta koja će smijeniti Beru i preuzeti stranku. Pa svakome je jasno da se nije vratila da bi u stranci bila bez funkcije", kaže jedan izvor Expressa iz stranke i nastavlja:

"Stranka se jako podijelila nakon njenog povratka, jer dobar dio članova smatra da osoba koja je sustavno godinama blatila stranku nema što u njoj tražiti, a osim članova vrijeđala je i SDP-ove birače nazivajući ih 'politički nepismenima'. Iskreno, nismo mislili da će godinama moliti da se vrati u stranku, mislili smo da će nakon toliko odbijanja odustati", navodi naš izvor i dodaje kako je njezino traženje za smjenom Milanke Opačić korak prema diktaturi u stranci za koju je stalno optuživala Milanovića.

Kolarić je i zadnjih godina znala prozivati Milanku Opačić, optužujući je skupa s još nekim istaknutim SDP-ovcima za uništavanje stranke. Neki su to tumačili time da je Opačić bila za izbacivanje Kolarićke iz stranke, pa joj je Kolarić vratila tim optužbama, a neki u SDP-u nam kažu kako joj Kolarićka nije zaboravila da je glasala za njeno izbacivanje, te je prije neki dan pozvala na njenu smjenu. Zanimljivo je da oko Mrsića nije bila toliko glasna, odnosno, čak je na društvenim mrežama, nakon što je Mrsić kritizirao Bernardića objavila kako smatra da Mrsić ima pravo na svoje mišljenje.

Mirando Mrsić Problemi oporbe Top News Zaiskrilo u SDP-u: "Bero, odlazi"

Bernardić se sada mora baviti zagrebačkim SDP-om, a za novog šefa ZG podružnice navodno su kandidati, osim Aleksandre Kolarić još i Rajko Ostojić, Gordan Maras, Bojan Glavašević, Orsat Miljenić... U zagrebačkom SDP-u vlada popriličan kaos i nezadovoljstvo i tko god bude izabran imat će pune ruke posla dizati ovu gradsku organizaciju iz depresije u koju je zapala.

Kandidaturu Aleksandre Kolarić dio SDP-ovaca tumači velikim utjecajem kojeg Kolarić ima na Bernardića, a koji u nedostatku rješenja i bilo kakve političke vizije radi sve češće greške.

Međutim, u međuvremenu Bero mora riješiti i čitav niz drugih problema, a bude li ih sa svojom klikom rješavao onako kako je to rješavao Zoka i iz stranke izbacivao članove koji su kritizirali stranku, neće daleko dogurati, a glasači će mu sve više okretati leđa. Isto kao što birači 'ne puše' priče poput pokušaja Bojana Glavaševića u utorak da smjene objasni preraspodjelom dužnosti radi izbornih rezultata. 

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Knez 18:45 28.Lipanj 2017.

    Kakav novi vjetar... pa ova stranka proizvodi samo "vjetrove", nista drugo.

  • sk330116 14:13 28.Lipanj 2017.

    Ovoj stranci je potreban svježi vjetar i jedna osoba koja ima m... , to muškarci nemaju, jer i njihovim upravljaju žene. Samo nas inteligentne žene mogu izvući iz ovoga u što su nas uvaljali nesposobni muškarci.