Top News
1434 prikaza

Mrsić oštro: Bernardić nas je prevario

Mirando Mrsić
Slavko Midžor/PIXSELL
Najveća oporbena stranka našla se u ogromnim problemima nakon loših rezultata na lokalnim izborima

Saborski zastupnik SDP-a Mirando Mrsić ocijenio je da predsjednik SDP-a Davor Bernardić prijeti da će zatirati sve vrijednosti SDP-a, a da je onima koji su vjerovali u promjene potvrdio kako je zapravo njegov izbor za predsjednika uzdrmao temelje SDP-a.

Nakon što je predsjednik SDP-a Davor Bernardić poručio da SDP više ne računa na Miranda Mrsića, koji je nakon prvog kruga lokalnih izbora javno rekao da SDP kao najjača oporbena stranka ne može biti zadovoljan s rezultatima lokalnih izbora te da su toj stranci hitno potrebne promjene, Mrsić je u u otvorenom pismu članicama i članovima SDP-a, objavljenom na svojoj facebook stranici, ocijenio da je Bernardić poslao jasnu poruku "svima nama i svim našim simpatizerima da SDP još uvijek nije (niti će pod njegovim vodstvom to ikada postati) stranka koja među svojim članicama i članovima potiče plurarizam stavova i njihovo javno iznošenje". 

"Poslao nam je svima jasnu poruku - 'stranka to sam ja'", piše Mrsić i dodaje kako je uz poruku tu i prijetnja svima da će nastaviti zatirati sve one vrijednosti koje bi SDP trebao njegovati i zbog kojih bi se SDP trebao razlikovati od svojih izravnih političkih oponenata.

Mrsić podsjeća SDP-ovce da je jedno od ključnih obećanja predsjednika i cijelog vodstva u unutarstranačkim izborima bila hitna demokratizacija stranke koja će tolerirati pluralizam i različitost mišljenja. "Upravo na tom obećanju članovi su im dali svoje povjerenje za vođenje stranke", napominje i dodaje kako "na žalost dosadašnji postupci predsjednika i rukovodstva pokazuju da je članstvo prevareno!"

Davor Bernardić | Author: Patrik Macek (PIXSELL) Patrik Macek (PIXSELL)

Upravo je takvim svojim stavom, smatra Mrsić, potvrdio da se bez hitnih promjena u SDP-u ništa neće promijeniti na bolje u skoroj budućnosti zbog čega se i dalje može očekivati pad povjerenja birača u SDP i dodatno jačanje populizma i stranaka desnog centra. Kako bih spriječio daljnju eroziju povjerenja građana u SDP, Mrsić ističe kako smatra potrebnim, upravo između dva kruga izbora, javno poslati poruku građanima da SDP nije zadovoljan rezultatom te da im je nužna njihova potpora koja znači i bolji odaziv na birališta u drugom krugu.

Ne možemo, smatra Mrsić, kao oporbena stranka čije vodstvo proklamira spremnost za preuzimanje vođenja države biti zadovoljni sa status quo stanjem na lokalnim izborima. Žao mi je da rukovodstvo toliko podcjenjuje naše članice i članove, kao i sve naše simpatizere, smatrajući da će njihove glasove dobiti bez jasne političke platforme i jasne vizije napretka lokalnih sredina, poručio je Mrsić. Ocijenio je kako bi njegov trebao biti SDP-u dodatni poticaj da prema biračima budu iskreni i da im javno obećaju da hoće, i mogu, biti bolji te da su stranka s pobjedničkim duhom.

"Predsjednik SDP-a me optužuje da sam svojim postupkom ozbiljno naštetio stranci, što je dodatno potvrdilo kako očito nije svjestan da je svojim stavovima, ne samo u spomenutom intervjuu nego i u većini svojih istupa - upravo on - ozbiljno naštetio stranci", istaknuo je, među ostalim, Mrsić.

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić poručio je u subotnjem broju Jutarnjeg lista kako SDP više ne računa na Miranda Mrsića. "Ovo što je Mrsić napravio je udar na temelje SDP-a", ocijenio je te dodao kako je Mrsić bio najbolji prijatelj s Ivom Baldasarom a onda digao ruku za njegovo izbacivanje iz SDP-a.  "Najbolji je bio prijatelj s Ivom Josipovićem pa se i njega odrekao, bio je potpredsjednik gradske organizacije i slavodobitno jurišao na mjesto predsjednika zagrebačkog SDP-a i izgubio", rekao je Bernardić dodavši kako Mrsića nije bilo nigdje ni u ovoj kampanji jer se sam kaznio pa  SDP više ne računa na Mrsića.

"Njemu je draže između dva izborna kruga umjesto HDZ-a napasti SDP i predsjednika. A to mu nije prvi takav potez. Ali bez brige, neću mu dati alibi da podrži Andreja Plenkovića u Saboru, odnosno HDZ-ovu Vladu... Ovo što je Mrsić napravio je udar na temelje SDP-a", ustvrdio je Bernardić.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.